Ezért puffaszt a proteinpor

Egy, az edzéseket fókuszba helyező magazin szerzője szenvedett a szellentések szagos mezején. Aztán keresett valami megoldást.

Valószínűleg az is segíthet a Shape bátor és őszinte szerzője által „különösen rossz szagúként” jellemzett szellentések kordában tartásában, ha nem egyszerre, az edzés után viszi be valaki a napi tejsavó fehérje fejadagját, hanem egész nap adagolja magának a port. Persze az is lehet, hogy így nem csak az edzést követő órákra koncentrálódnak a bélgáz problémák, hanem az erősödni és fogyni vágyók egész napját beragyogj a majd a lyukszusz.

Oszd meg és uralkodj

A gázaid fölött. Egy kutatás szerint a zsírtól való megszabadulást és az izmok gyarapodását is elősegíti a fehérjepor egyenletes, a nap összes étkezését érintő elosztása, ez tehát a bélgáz problémák hiányában is kipróbálandó módszer lehet. A tejsavó fehérje „kifejezetten büdös” gázokat eregető áldozatain persze könnyen lehet hogy csak az segít majd, ha a 30 százaléknyi zsírt, laktózt és tejet tartalmazó porok helyett valamilyen kevésbé megterhelő, alacsonyabb zsír és laktóztartalmú alternatívát választanak – állítja a személyi edző John Rowley.

shutterstock 549461158

Kifogja a szelet a vitorládból

Megoldás az lehet, ha körülnézünk a por piacon, és olyan alternatívákra vadászunk, melyeknek csak csekély százalékot tartalmaznak a kellemetlen gázokért felelős alapanyagokból és az emésztést elősegítő enzimekből is jut belőlük egy kevés. A Shape bajba került szerzője szerint egyébként a a növényi alapanyagokból készült fehérjeporokat is érdemes lehet kipróbálni, ha valaki éppen szélcsendes regenerációra vágyik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra