Edzőteremteszt: Power Gym Classic

Több éve tartó sorozatunk folytatódik: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Most a 17. kerületbe, Rákosligetbe vezetett utunk és nem bántuk meg!

Ami a tesztelés metódusát illeti: korábban versenyszerűen sportoltam, később is sokféle mozgásformát kipróbáltam. Jelenleg a klasszikus konditól a funkcionális edzéseken át a futás-úszásig mindent szeretek, lehetőségeimhez mérten, heti néhány alkalommal csinálom is. 

Sok helyen jártam már, és bár nem vagyok profi testépítő, azt azért meg tudom mondani, hol milyen minőségű a géppark, észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani neked, amikor azon gondolkozol, hová vegyél bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A Power Gym konditerem a rákoscsabai Zavadszky Gábor Utánpótlásbázis (alias Volán pálya) tőszomszédságában, egy 1200 négyzetméteres, kétszintes épületben kapott otthont. Kint óriási parkoló, bent készséges és kompetens recepciós fogad, aki regisztráció közben elmondja az alapokat: értékmegőrző, öltözők, kondi, szauna, szoli, mi merre, meddig.

Az öltöző elsőre kissé dungeon-jellegű, sötét, ugyanakkor tiszta, és tökéletesen felszerelt, a szekrények is nagyok. Lépcsőn jutok fel a földszintre, ahol a recepció és a tekintélyes méretű kardiópark fogad. Spinning kerékpáron kívül tényleg minden van, futópadból és szobabringából kifejezetten sok, de az elliptikus trénerek is glédában állnak. Külön plusz pont a nyújtóállványért, amit nagyon kevés helyen látni, de nagyon sok sérülést lehet megúszni vele.

A kondi-részbe lépcső vezet, melynek minden foka híres sportolók nevét viseli. A motiváció a terem falain, oszlopain folytatódik, ahol képek és üzenetek várják a látogatókat. A kondizóna összesen két teremből áll. Egy kisterembe Kinesis-fal és alakformáló-törzserősítő eszközök kerültek. Mivel a jegy- és bérletkínálatban is külön szerepel a női bérlet, ezt a helyiséget valószínűleg külön a hölgyek számára rendezték be, a segg- és mellbámulás-faktor csökkentésével is garantálva edzésük zavartalanságát. A nagyterembe érve padok, súlyok és gépek eszméletlen mennyisége fogad, ami elsőre kimondottan nehezen átlátható. Ha azonban néhány alkalom után az ember megtanulja, mi hol van, nincs az a szög, amiből ne tudná izmait jó minőségű és kifogástalan állapotú eszközökkel megmozgatni. Nevéhez híven klasszikus fitneszteremről van szó, nyomokban azonban a testedzés újabb trendjei (funkcionális edzésfelszerelés, TRX) is fellelhetők, az érdeklődők pedig különféle csoportos órákon is részt vehetnek. 

Cím: Budapest XVII | Péceli út 156.

Honlapwww.powergym.hu

Nyitva tartás: H-P: 6.00-22, Szo: 8-18, V: 9-17

Összességében így éreztük magunkat: 5/5 pont

Árak: Egy belépő 1290 forint, 10 alkalmas bérlet 10.000 forint. További részletek itt!

M, L, XL-es és XXL-es All You Can Move kártyával is igénybe vehető a terem, azaz havi 9200 forinttól.

Recepció: 5/5 pont

Terem berendezése, stílusa: 4/5 pont

Gépek állapota: 5/5 pont

Öltöző: 4/5 pont

Tisztaság: 4/5 pont

Szolgáltatások:  Szoláriumok, vitamin bár, kardió, thai box, erőgépek, szauna

Megközelíthetőség: van ingyenes parkoló, kocsival tehát nem gond. Ha tömegközlekedéssel érkezel, akkor a 169E, 161 és 202E járatok Óvónő utcai megállónál kell leszállnod.

Hirdetés
Hirdetés
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek