Jótékonyság? Ez a tanár tényleg tudja, mi az!

Egy amerikai tanár szerette volna, hogy a szegényebb diákoknak is legyen lehetősége a tévézésnél konstruktívabb módon tölteni a nyári szüneteket, hétvégéket. Úgyhogy jótékonysági akciójában az iskola ÖSSZES gyerekének összegründolt egy bringát, szám szerint 650 darabot. Védőfelszereléssel.

Katie Blomquist első osztályosokat tanít North Charlestonban, egy olyan iskolában, ahová többnyire szegényebb családok gyermekei járnak. Katie-nek feltűnt, hogy a diákjai többségének nincs lehetősége hétvégi kirándulásokra, és a nyári szünetet is többnyire tévézéssel töltik, ezért az az ötlete támadt, hogy minden egyes gyereknek szerez egy biciklit, lehetővé téve számukra, hogy legalább az otthonuk környékét körbekerekezhessék. 

Ez összesen 650 darab biciklit jelentett. 7 hónap munka és várakozás kellett hozzá, de Katie-nek végül sikerül valóra váltania a tervet. A GoFundMe kampány, aminek a „Minden gyerek megérdemel egy biciklit!” nevet adta, végül több mint 22 millió forintot hozott a konyhára, ami arra is elég volt, hogy a biciklik mellett sisakokkal és zárakkal is megajándékozhassa a kisiskolásokat.

A gyerekek reakciója azért még őt is meglepte. Az elsősök fel-alá ugráltak, sikítoztak, és ölelgetni kezdték egymást ajándékaik láttán. Az akció sikere felbátorította a tanárnőt, aki azóta egy jótékonysági szervezetet is létrehozott, aminek célja, hogy az alacsony keresetű családok gyermekei is megkapják a lehetőséget arra, hogy sportolhassanak, kirándulhassanak, táborozhassanak. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek