Öt óra futással dolgozhatja le a karácsonyi menüt

Legalábbis, ha olyan peches, hogy brit nőnek született. Ekkor ugyanis egészen pontosan öt órát és két percet kell futnia, hogy elégesse a karácsony napján bevitt kalóriákat, miközben egy férfinak ehhez elég négy óra 25 perc is - írja a Daily Mail egy meg nem nevezett tanulmányra hivatkozva.

Eszerint a brit nők zabálnak karácsonykor, 3514 kalóriát visznek be a szervezetükbe (a férfiak is, ők 3640-et), miközben egy középkorú, aktív - azaz nem egész nap ücsörgő - nőnek kábé 2400 kalória körül van a szükséglete, egy férfinak pedig 2800-3000 körül.

Ebben a kutatásban állítólag azzal számolnak, hogy a britek karácsonykor átlagosan négy ünnepi étkezésen is részt vesznek, amikkel átlagosan nyolc óra alatt készülnek el, valamint takarítanak el utána, és mindössze 92 percre van szükségük, hogy elfogyasszák.

shutterstock 126441083
Shutterstock

Így aztán egész januárban kénytelenek lesznek egy kicsit belehúzni az edzésekbe. Arra is kitérnek, hogy mi van azokkal, akik inkább a medencében dolgoznák le az étkezéseket: sajnos ehhez a nőknek több mint 7 órát kell úszniuk, míg a férfiaknak elég csak 6 óra 18 perc.

Ha ön ezért inkább a gyorsabb módszer választaná, ebben a cikkben összeszedtük öt pontban, mikre érdemes odafigyelnie. Ilyen például, hogy ne a távot fokozza, hanem az intenzitást, vagy hogy ne eddzen mindig ugyanúgy.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek