Hol érdemes tavaszi dzsekire vadászni?

Itt az új szezon, lassan már nyár lesz, de az esték még jó ideig hűvösek maradnak: miből válogathatunk, ha unjuk már a bomberdzsekiket? Hol kaphatók olcsón ballonok, blézerek, bőrkabátok és azok milyenek?

Az ősz nagy slágere a bomberdzseki volt, de mivel elég markáns trend volt, ami nagyon hirtelen árasztotta el az üzleteket töméntelen mennyiségben, várható volt, hogy az őrület lecseng. Ugyan még vannak szép számmal bomberek az üzletekben, visszatértek a ballonkabátok, farmerdzsekik és bőr motorosdzsekik is – jobban mondva nem voltak eltűnve sosem, de újra szem előtt vannak és kevesebb a hímzett, sportos kabátka. Megnéztük egy rakás üzletben, miben lehet tavasszal járni, ha már unod a bombereket: a hajtás után találsz pufikabátokat, khaki parkákat és furcsa feliratos műbőr dzsekiket is!

Asia Center

Az Asiában sokféle átmeneti kabát van, furcsa, de bomberből pont egy sincs. Van viszont vékony pufikabát nagy méretekben is 8500 forintért, műbőr dzsekik 3500, farmerek 5000 forinttól kaphatók és láttunk pár ballonkabátot is. Találtunk egy olyan üzletet is, mely kifejezetten magas minőségű ruhákat árul, itt egy átmeneti kabát vagy dzseki 20 ezer forint fölötti áron vihető. Még több részlet és fotók a galériában!

Mango

A Mangóban a visszafogott irodista holmik mellett igazán trendi darabok is vannak, például a képen is látható sárkányos farmerdzseki, mellyel két baj van: 19.990 forintba kerül és hivatalosan is csak egy méret létezik belőle, az meg rám nagy (másokra meg gondolom, pont kicsi). Nagyon szerettük még a bordó lakkdzsekit és a durván ezüstszínű esőkabátot is, meg persze a bőrdzsekik továbbra is szuperek.

Bezárt a Mango a Mammutban

Közszolg: a Mammut 1-ben már ne keresse az üzletet, bezárt. A kiírás szerint a legközelebbi üzletek a WestEnd és az Allée Mango, a honlapról is eltűnt a Mammut üzlete, szóval úgy tűnik, ennek vége, a kicsi, de hangulatos boltnak vége. Írtunk a márkának, de egyelőre nem kaptunk választ.

Reserved

A lengyel márkánál továbbra is megvannak a szokásos fenntartásaink, azaz ahhoz képest, milyen a tapintása a cuccoknak, elég drágák és mintha egy szezonnal még mindig le lennének maradva. Náluk például most találtunk egy nagyon műanyag, hímzett, madaras dzsekit, ami tök jól néz ki, de ennél most tavasszal már többet kell tudnia egy bombernek, hogy megvegyük 12 ezer forintért. A ballonkabát annyira gyűrött volt, hogy be se tettük a galériába, 17 ezer forintért pedig annyira nem fáj a szívem a khaki utility kabátért, hisz máshol felennyiért megkapom.

Zara

A Zarában tényleg hetente frissül a kínálat, lehetetlen követni. Van pár holmi leárazva is, például alábbi dzseki, ami nem meglepő, hogy még 8 ezerért se kell senkinek. Egyébként találtunk még 30 ezres halványsárga kabátkát, meg 23 ezres tweed-blézert és 16 ezres, megfejethetetlen anyagú motorosdzsekit is. A legvadabb talán a 16 ezres oversized farmerkabát, aminek egy egzotikus gyümölcstál van a hátán: kicsit azért itt talán túltolták a biciklit a tervezők.

H&M

A svéd márka 19-re lapot húzott, és az annyira trendi fodrokat ráapplikálta egy farmerdzsekire is. Megjegyzem, jól áll neki. Ezen kívül van hímzett farmerdzseki, virágnyomatos oversized blézer, könnyed len kabát, szóval mindenki találhat magának megfelelő tavaszi felöltőt.

Stradivarius

A legjobb áron itt láttunk hasított bőr dzsekit (a képen láthatja is), 16 ezer forint és örökzöld fazon, tartós darab. Ballonkabátot 10 ezer forint körüli áron adnak, és menő susogós anyagú széldzseki is kapható – egyedül a 16 ezer forintos kardigán-kabát átmenetet nem értettük, de ez legyen a legnagyobb baj.

Összeségében:

Az Asia Center a legolcsóbb, de érdemes a H&M-ben is szétnézni. Már 3 ezer forintból lehet divatos tavaszi kabátunk, de a felső határ természetesen a csillagos ég (vagy inkább 30 ezer forint a fast fashionben). A legelterjedtebb fazonok idén a rövid farmerdzseki, ballonkabát, zöld parka és bármi, amire felvarró vagy felirat kerül. Átlag 10 ezer forintból azért már kijön egy jó kabát (kivéve, ha bőr).

Oszd meg másokkal is!
Mustra