Meryl Streep dobta a Chanel ruhát, mert nem kapott pénzt

Meryl Streep már 40 éve uralja a vörös szőnyeget, és minden évben különböző tervezők alkották Oscar-gálás ruháit, de idén a ruhaválasztásnál kisebb botrány alakult ki: sikerült összerúgnia a port a Chanel atyjával, Karl Lagerfelddel. A szaftos divatbotrányra a WWD bukkantunk rá.

A színésznő a Chanel legutóbbi couture kollekciójának egyik meghatározó darabjához hasonló ruhát választott annyi különbséggel, hogy a hímzett szürke selyemruhának kisebb dekoltázst kívánt. "Megrajzoltam az új ruha vázlatát, és el is kezdtük a ruha készítését. Pár nap múlva jött a telefon Streep egyik emberétől, hogy ne folytassuk a ruhát, mert találtak olyan tervezőt, akik fizetnek azért, hogy az ő ruhájukban jelenjen meg a vörös szőnyegen" – kezdi a sztorit Karl Lagerfeld a WWD-nek.

shutterstock 270538022
Shutterstock

A Chanelnek egyébként az a politikája, hogy nem fizetnek a hírességeknek, de ingyen és minden igényt figyelembe véve elkészítik a kért ruhadarabokat, annak, akivel egyezik az ízlésük és érdekük. "Azok után, hogy egy 105.000 dolláros ruhát (30 millió forint) adunk nekik ajándékba, nem gondoljuk úgy, hogy még fizetnünk is kéne. Szívesen csinálunk és adunk a sztároknak ruhákat, de nem fogunk fizetni azért, hogy hordják" – fejti ki a Chanel atyja.

A színésznő egyébként valamennyire jól járt, hiszen megkapja az átszabott selyemruhát, de az már más kérdés, hogy milyen hatással lesz a jövőbeli kapcsolatukra ez az incidens. És hogy mi a véleménye a tervezőnek a Streepről?

"Zseniális színésznő, de egy kicsit garasos, nem?"  

Meryl Streep egyébként háromszoros Oscar-díjas és kilencszeres Golden Globe-díjas színésznő 20 jelölésével a legtöbbször nominált színésznő az Oscar-díj történetében: idén a Florence Foster Jenkins című film főszerepéért kapta a jelölését a nemrég Golden Globe-életműdíjjal jutalmazott színésznő.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek