Nem marad luxusruhák nélkül Melania Trump

Donald Trump megválasztásával reflektorfénybe került neje, Melania Trump is, akinek személye igencsak megosztja a divatvilágot. Michelle Obama francia származású tervezője, Sophie Thealler még az év végén nyílt levélben jelentette be, hogy nem hajlandó ruhát tervezni az exmodell First Ladynek, sőt Trump választási kampányát xenofóbnak, szexistának és rasszistának nevezte a Twitteren. Theallet nyílt levelében kifejtette, hogy szerinte a divatszakma becsülete fontosabb, mint az így kieső bevétel, ezért bojkottra szólította fel a dizájnereket és azt kérte tőlük, ne tervezzenek a sevnicai lakótelepről a Fehér Házba tartó asszonynak.

Az elmúlt egy-két hónapban több luxusmárka, köztük Marc Jacobs, Tom Ford, Phillip Lim vagy Derek Lam is egyetértett Theallet szavaival, és nyilvánosan vállalta, hogy nem fog ruhát eladni Trumpnénak. De a legnagyobb megdöbbenést a Dolce & Gabbana váltotta ki, akik úgy döntöttek, hogy szívesen öltöztetik a leendő elnökfeleséget, és büszkén tették közzé az Instagramon, hogy Melania Trump az általuk tervezett estélyiben mulatott szilveszterkor.

It's a celebration ! #presidenttrump #mypresident #donaldtrump #firstladymelaniatrump #melaniatrump #firstlady #celebration

Una foto publicada por Donald Trump (@trump_is_president45) el

“Pár évvel ezelőtt felkértek, hogy tervezzek neki ruhát, de én visszautasítottam. Ő nem feltétlenül illik bele az én elképzeléseimbe” – mondta Tom Ford a View-nak, míg Marc Jacobs a Wwd.com-nak nyilatkozta, hogy nem olvasta Sophie Theallet levelét, de ettől függetlenül sem áll szándékában öltöztetni Melania Trumpot.

“Szerintem két-három hónapon belül meggondolják magukat, mert erről szól a divat. Meglátod, mindenki Melaniát akarja öltöztetni. Ő képviseli majd az Egyesült Államokat” – fogalmazott szkeptikusan a pucérruha ellenes Carolina Herrera.

#FirstLady #Selfie * • • • #melaniatrump #instagram #nyc #trumptower #likeforlike #melania #donaldtrump #trump2016 #trump2017 #2017 #sunglasses #balmain #hair #fashion #trumptrain #maga #makeamericagreatagain #goldenglobes #redcarpet

Una foto publicada por Melania Trump Fashion (@melaniatrumpfashion) el

“Nem politikus, hanem divattervező vagyok. Nagyon is érdekelnek hazánk értékei és úgy érzem, hogy valami hiányzik az új vezetésből. Igencsak szkeptikus vagyok és aggodóm, hogy hova vezet ez az egész. De majd meglátjuk” – mondta Naeem Khan, aki nem határolódott el teljesen Trumpné öltöztetésétől. A tervezővel egyetért a Rag & Bone dizájnere, Marcus Wainwright is: “Képmutatás lenne így kijelenteni, hogy nem öltöztetem Trumpékat. Ha egyetértünk a társadalmi integrációval és azt akarjuk, hogy az amerikai ipar újra működőképes legyen, akkor félre kell tenni a személyes politikai hovatartozásunkat” – magyarázta a The New York Timesnak.

#melaniatrump*

Una foto publicada por Ingrid Gonçalves Gomes (@didi_gomes_) el

Thom Browne azt mondja, hogy tiszteletben kellene tartani, hogy Melania Trump lett az Egyesült Államok új First Ladyje, és személy szerint ő megtiszteltetésnek érezné, ha az Egyesült Államok bármelyik First Ladyjének tervezhetne. “Melania egy nagyon szép nő, és szerintem minden tervező büszke lenne, ha az ő ruháját viselné. Ivanka pedig éppolyan okos, mint amilyen szép” – mondja Tommy Hilfiger, aki szerint nem politikai alapon kellene dönteni ilyen helyzetekben.

Donald and Melania Trump New York Magazine 1999 #DonaldTrump #MelaniaTrump

Una foto publicada por President-elect Donald J.Trump (@president_donald_trump_45) el

“Érzelmi hullámvasút volt ez a választási kampány. Az eredmény pedig csak megerősített abban, hogy mit is képviselünk. Globális márkaként mindig olyan partnereket kerestünk, akikkel (legyenek nők vagy férfiak) hasonló értékrendünk, vágyaink és ideológiánk van” – mondja Phillip Lim, aki nem lát arra esélyt, hogy bármilyen kapcsolat is kialakulna közte és a Trump kormány között. A dizájnernél finomabban fogalmaz Cynthia Rowley, aki szerint teljesen mindegy, hogy ki szeretné és ki nem öltöztetni Trumpnét, mivel ő úgyis azt vesz majd meg magának, amit csak akar. “Csak mert annak a tervezőnek a ruháját viseli, még jelenti azt,hogy azt a tervező is jóváhagyta. Vásárolhatott valamelyik bizalmasa is” – állítja Rowley, aki szerint nem kellene a divatvilágot összemosni a politikával.

We eat diamonds for breakfast * ** #queen #beauty #diamonds #classy #lux #melaniatrump @melaniaatrump

Una foto publicada por Samantha (@diamondluxgirls) el

Vera Wang azt nyilatkozta a Wwd.comnak, hogy velük még nem lépett kapcsolatba a Trump kormány, de szerinte az amerikai divatvilágnak Trumpné elődeihez hasonlóan támogatnia kellene a megválasztott elnök feleségét. Véleményével egyetért Diana von Furstenberg is, aki szerint Melania Trump minden tekintetben megérdemli, hogy First Ladyként tekintsen rá a divatipar.

“Nem hiszek a negatív hozzáállásban. Ez egy szabad ország - legalábbis szeretnénk ezt gondolni róla” – mondja Tracy Reese. “Személyesen nem ismerem Melania Trumpot, úgyhogy nem szeretnék fejtegetésekbe bocsátkozni, de én tényleg nem látom, hogy bármilyen szerepem is lehetne a Trump elnökség alatt”– mondta Derek Lam, míg Joseph Altuzarra nem értett egyet az elnökfeleség bojkottjával. Ennek tudatában alig várjuk, mit fog viselni Melania Trump a január 20-i beiktatási ünnepségen.

Szerintem...

Oszd meg másokkal is!
Mustra