Már megint elkezdődtek a leárazások!

A tavalyi évhez hasonlóan idén is több üzlet megkezdte a téli leárazást már december közepén. Nyakamba vettem a plázát, és körbenéztem, miket tudunk már most jóval olcsóbban beszerezni, mint november végén: jó hír a divatmániások rokonainak, hogy így olcsóbban kijönnek a karácsonyi ajándékok!

A H&M-be még be sem tettem a lábamat, de már kiszúrta a szememet a rengeteg piros leárazás tábla, ami be is váltotta a reményeket: nagyon sok mindent leáraztak. Meleg, szőrős pulcsikat körülbelül a felére árazták le, így 2-3 ezer forintért tudunk még venni idénre, vagy akár jövőre is elrakhatjuk. Ha olcsóbban szeretne kabátot vásárolni, akkor arra most jó lehetőség van: nagyon sok téli kabátot, zakókat és bombereket is leárazott a H&M. Ennek én nagyon örültem, mert azt a bomberdzsekit, amire sajnáltam 10 ezer forintot 2 hónapja, most meg tudtam vásárolni a feléért, 4 ezer forintért. Plusz a kiegészítőket is érdemes meglesni, mert nagyon olcsók!

A ruhaüzleteknél maradva, a C&A is elkezdte a leárazásokat: meleg pulcsikat és kabátokat is lehet venni olcsóbban. Sajnos itt az ékszerek annyira nem voltak leárazva, de annál több meleg kabát. Általában 30 százalékos akciókat láttam, de előfordult az 50 százalék is egy szebb kabátnál. A New Yorker is elkezdte a leárazásokat, ott is 30-50 százalékos akcióval számolhatunk, valamint nagyon sok meleg pulcsival és kabáttal. Egyébként bementem más nagyobb ruhaüzletbe is, de ők még nem kezdték el a kiárusítást: a Zara, Mango, Bershka hármasból egyikben sem, szóval arra még várnunk kell kábé december 27-ig.

A ruhaüzletek után átmentem a cipőboltokba, ahol a helyzet ugyanilyen, ha nem durvább: rengeteg csizmát lehet kapni olcsóbban. Az ember azt gondolná, hogy karácsony előtt csak elvétve áraznak le egy-egy cipőt, mert ilyenkor még a vackot is megveszik, de most nagyon szerencsés a helyzet. A Deichmannba belépve szinte az összes cipődobozon ott volt a piros matrica, így téli és kevésbé téli csizmákat is érdemes most beszerezni. Próbaszerűen megnéztem pár cipőt, és tényleg reális a 30 és 50 százalékos akció.

A CCC-ben is hasonló az akció nagysága, viszont a választék már nem annyira: kevesebb leárazott cipővel találkozhatunk, mint az Deichmannban, de azért itt is lehet olyat találni, amire elköltjük a pénzünket. Az Office Shoes-ba csak bekukkantottam, de már a kirakatban is látni, hogy Timberland csizmát 20 százalékkal olcsóbban, 35 ezer forintért tudunk venni.

Az ékszer-és kiegészítő boltok is rákaptak a leárazásra, vagyis inkább a kettőt vesz hármat kap akciókra. A SIX-ben és az I am-ben például ez a helyzet: a kijelölt termékekből választunk hármat, és a legolcsóbbat ingyen vihetjük haza. Szerintem érdemes ezt kihasználni, mert így karácsony közeledtével egészen olcsón és egyszerűen meg lehet oldani, ha valakinek ékszert szeretnénk ajándlkozni. A Claire's-ben egy kicsit máshogy van ez az akció: itt három terméket kell vásárolnunk, és hat darabot vihetünk haza. Rengeteg ékszerre, és pénztárcára is szert tehetünk itt, illetve nagyon színes felhozatalt láttam telefontokokból is.

Így, ha még maradt pénzünk a karácsonyi ajándékok megvásárlása után, vagy éppen ellenkezőleg, még nem szereztük be az összeset, akkor érdemes most plázázni egyet - csak a tömeget is bírni kell. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek