Melyik celebnőnek áll jobban a kifutó?

2016. novemberében, mint minden ősszel, ismét megrendezésre kerül a Marie Claire Fashion Days, melyre idén is érdemes ellátogatni, hisz olyan fiatal magyar márkákat ismerhet meg az ember, amikkel máshol nem feltétlenül találkozhat. A pénteki szakmai napon jártunk, hogy megmutassuk, mire számíthat, ha elindul a Várkert Bazárba: az első bemutatókon ismert emberek vezették fel az ország legtehetségesebb tervezőinek 2017-es tavaszi-nyári kollekcióit.

A NUBU Kurta Nikét öltöztette (a Kút című hazai játékfilmből lehet ismerős), Sármán Nóra ruhájában Epres Panni lépett kifutóra. Az Elysian ultranőies outfitjét Aleszja Popova, Kossuth-díjas magyar balettművész, Tomcsányi Dóri szettjét Hámori Gabriella, a THEFOUR rojtokkal tarkított darabját Petrik Andrea, a Radnóti Színház művésznője mutatta be. Oláh Zsigmond (ZIGI) kreációjában Balsai Móni színművésznő, Szegedi Kata ruhájában Trokán Nóra  lépett színpadra, míg az est egyetlen férfi szereplőjeként Apáti Bencét láthatta a közönség Lakatos Sándor formabontó, minimál stílusra törekvő összeállításában. Nézze meg a képeket, utána szavazzon, önnek melyik híresség volt a kedvence a kifutón!

Idén elképesztő profi vizuális technikával is készültek a tervezők, a kifutók alatt a háttérben az éppen vonuló modell lassított felvételként mozog, fekete-fehérben: tényleg nagyon jól néz ki és segít a részletek pontos megfigyelésében is. Összesen 31 magyar tervező bemutatóját követheti végig a hétvégén, ha kicsit is érdekli ez a világ, érdemes elindulnia a Várkert Bazárba!

NUDE by NUBU

A Nubu kezdte a kivonulást: a tervezők a hordhatóságot tartják szem előtt, ez úgy jelenik meg, hogy a jellemzően fekete-fehér ruhák teljesen átlagosak. Táskáik továbbra is nagyon jók, a ruhák amellett, hogy átlagosnak tűnnek, erős stílusúak, ha valaki tetőtől talpig NUDE by NUBU-t vesz fel, az messziről magára vonja a figyelmet. És végre azt is megtudtuk, mit jelent a nubu: dél-afrikai szó, mely két ember szeretetteli kapcsolatát írja le. 

Elysian

Bódis Boglárka pont 5 éve nyert "Les fleurs du mal" című kollekciójával a Triumph tervezőversenyén, azóta készül arra, hogy az ott alkalmazott különleges technikákat egy egész kollekcióra átültesse. Ennek megfelelően 2017-es tavaszi-nyári kollekciója tele van különleges részletekkel, például érdekes vállmegoldásokkal, de sok fehérneműnek látszó ruha is a kifutóra került. A sziluettek továbbra is nagyon nőiesek, a szoknyáknál már előkerülnek a térdig érő, midi fazonok is.

Sandor Lakatos Menswear

Prémium alapanyagok, professzionális kidolgozás, azaz luxus jellemzi Lakatos Sándor munkáját, mely egyedi tudott maradni kicsit darkos, minimál beütésével. A mostani kollekcióját geometrikus, szemet kápráztató minták jellemzik. 

Nora Sarman

Sármán kollekciója a nőiesség ősi istennőjét idézi meg, fő motívuma a galamb és a madártoll, melyek hímezve és gyöngyözve jelennek meg a ruhákon. Selyem és tüll ismét van bőségesen, maradtak a Sármánra jellemző gondosan kidolgozott kézműves részletek, de idén sok, kifejezetten hálóruhának látszó ruha is feltűnt. 

Kata Szegedi 

A tervezőt ismét a nagyvárosi élet ihlette meg, illetve a művészettől sem szakadt el, a ruhákon Jean Nouvel francia kortárs építész formavilága köszön vissza. Flitteres, fényes anyagok keverednek piros és királykék színekkel, absztrakt mintás, térdig érő ruhák és kabátok közül válogathatunk, ha ki akarunk tűnni a pesti szürkeségből. 

The FOUR

A 2017-es tavaszi-nyári kollekció, a Vestige egy valaha létezett tárgy, kultúra, épület vizuális nyoma – írják a tervezők.  A koncepció az ő szubjektív világlátásukat tükrözi, útjaiknak állít emléket. Ennek megfelelően a stlíusjegyek is elég kevertek, ugyanúgy feltűntek a kifutón rojtos melegítőfelsők, mint letisztult, nőies nyári ruhák. A tervezők már a MCBFWCE-on is bemutatták kollekciójukat, akkor midnenki Népszabadság feliratú pulóverüknek örült: ez most kimaradt sajnos.

Tomcsányi 

A fantáziadús és szép mintákban gazdag kollekciót a szocialista május elsejei felvonulások ihlették – a zászló a kézben, a szegfű a mellényzsebben, virsli, mustár, vidáman éneklő elvtársak –, de a márka egyszerűen a dolgozó nőket szeretné ünnepelni, mindenféle ideológiai vagy politikai felhang nélkül. A vidám printek és hímzett felvarrók nagyon feldobják ak ollekciót, melyben most először kőmosott farmerek is helyet kaptak. A nemrég a Tisza cipővel kollaboráló Tomcsányi Dóri ismét egy remekül hordható, izgalmas kollekciót rakott össze nyárra, melynek darabjait ismét fenntartható módon, 100%-ban Magyarországon gyárották.

ZIGI

A ruha és szépség újragondolásán dolgozott Oláh Zsigmond, a kollekcióba tartozó női és férfi ruhákra jellemző az erős szabás, a markáns színhasználat és a minőségi anyagválasztás - áll a sajtóközleményben. Ehhez képest egy elég eklektikus, sokféle stílusba belekapó, jelmezszerű ruhákban bővelkedő kollekciót láthattunk. És akkor most eljött a szavazás ideje!

Ki volt a legjobb?

Hétvégi programok

A nyitóestet követően szombaton és vasárnap a legtehetségesebb magyar tervezők mellett három francia divatiskola (École nationale supérieure des Arts Décoratifs, École Duperré, ESMOD France) végzős hallgatóinak bemutatóit tekinthetik meg az érdeklődők. Emellett a KREA Kortárs Művészeti Iskola és a Budapesti Metropolitan Egyetem is bemutatkozik, sőt egy formabontó összeállítással 1956-ot is megidézik a szervezők (szombaton 20:10-kor).

Érdemes elővételben jegyet vásárolni, a helyszínen (Várkert Bazár) egy belépő 2000 forint. A jegyvásárlásról és programokról bővebb információkat itt talál!

Szombat

12:00 Kapunyitás

14:20 Magyar tervezők bemutatója: Galla, Artep, ÉMÉ, Richard Alexander bemutató

15:10 Az év fiatal divattervezője pályázat 25 döntős kreációját bemutatják, kihirdetik, melyek voltak a legjobb pályaművek

16:20 Magyar tervezők bemutatója: Kerényi Virág, LBL, Tamara Toth, Zsigmond Dora Menswear

17:00 KREA - divatbemutató

18:30 Magyar tervezők bemutatója: Cukovy, Anna Daubner, Daige, Prieston, Mei Kawa

19:00 Francia divatiskolák végzős hallgatóinak bemutatója

20:30 Romai Design bemutató

21:00 Magyar tervezők bemutatója: NUDE by NUBU, Elysian, Sandor Lakatos Menswear, Nora Sarman, Kata Szegedi, The Four, Tomcsanyi, ZIGI

Vasárnap

12:00 kapunyitás

13:00 Francia divatiskolák végzős hallgatóinak bemutatója

14:30 Magyar tervezők bemutatója: DoraHegedus, Fibula, NON+, INQ Concept

19:00 Magyar tervezők bemutatója: MERO, CAKO, ANNAEVA, 1975

21:00 Maison Marquise by Tóth Bori

Oszd meg másokkal is!
Mustra