10 hordható trend, ami divatba jön

Nemrég fejeződött be a 2017-es tavaszi-nyári kollekciókat felvonultató divathét, aminek köszönhetően már nagyjából be tudjuk lőni, hogy milyen ruhadarabokat lesz érdemes beszerezni a következő szezonban. A hajtás után mutatjuk, hogy mi lesz az év első felének 10 meghatározó, hétköznapokba is beépíthető trendje az olyan divatházak szerint, mint a Marc Jacobs, a Prada, a Stella McCartney vagy a Valentino!

1. Susogós dzseki, tréningfelső

Javarészt a New York-i divathét kifutóin volt látható a trend, amit már most az új bomber dzsekiként emlegetnek a szakmában. Ilyen lezser, hétköznapias és sportos darabot tervezett az Alexander Wang, a DKNY és a Dion Lee is a szezonban.

2. A 80-as évek New Wave stílusa

Az új hullám stílusa a 2017-es év első felében összetalálkozik a 80-as évek disco irányzatával, aminek köszönhetően csillogó, válltöméses ruhákban és lurex, taft illetve spandex anyagokban fogunk izzadni a nyáron. Efféle, Dolly Parton ruhatárából kiemelt cuccokat tervezett többek között a Saint Laurent, a Gucci és a Balenciaga is – írja a Yahoo.com.

3. Minden, ami pliszírozott

A 80-as évek végére jellemző, Japánból jött technikát leginkább az olyan fiatal tervezők építették be kollekcióikba, mint a Marni, a Proenza Schouler vagy a Jil Sander, de azért a Valentino kifutóján is feltűnt egy-két ilyen elegáns darab.

4. Nem kopik ki a punk

Talán az idén 40. születésnapját ünneplő punk mozgalomnak köszönhetjük, hogy többek között a Haider Ackermann, a Marc Jacobs, a Maison Margiela és a Sacai is feldolgozta a témát, bár az előző évekkel ellentétben ezúttal inkább a cyberpunkokat célozták meg a vadóc, kissé futurisztikus ruhadarabjaikkal.

5. Puffos ujjrész

A 2016-os évhez hasonlóan szerencsére a következő évben is népszerűek lesznek a nosztalgikus puffos ujjak és fodrok. Így turbózta fel nőies felsőrészeit és kabátjait többek között a Marc Jacobs, a Saint Laurent és a J.W. Anderson is, mi pedig már alig várjuk, hogy beszerezzünk egy-két ilyen romantikus darabot a következő szezonban.

6. Újragondolták a kék-fehér inget

Az évek óta divatban tartott csíkos darabok dekonstruált változatban lesznek divatosak 2017 tavaszán. A modernizált klasszikus ennek köszönhetően kilépett az irodista ruhatárból és a menő városi nők gardróbjában kapott helyet. Alexander Wang például odáig ment, hogy bikinifelsőt csinált a munkásingből, míg a Ports 1961 pizsamafelsőként kívánja az eladni a népszerű darabot.

7. Felejtse el a szoknyát és a nadrágot!

A jól bevált és kényelmes ruhadarabok helyett divatba jönnek a magasított derekú, szuperrövid forrónadrágok, amit a luxusmárkák szerint magas platform cipővel és telitalpú szandállal kombinálunk majd. A magas és sovány nőket megcélzó trendet hozná divatba a Marc Jacobs, a Dolce & Gabbana, a Miu Miu és az Isabel Marant is 2017-ben.

8. Szerezzen be egy feliratos pólót!

Bár arra tippeltünk, hogy a logós pólók divatban maradnak 2017 első felében, de a luxusmárkák szerint inkább valamilyen világmegváltó üzenetet közvetítünk majd pólóinkkal. A tervezőt váltó Christian Dior például a feminizmust élteti, míg Stella McCartney megköszöni a nőknek, hogy nem viselnek valódi bőrt.

9. Ruhákra festett életképek

Ez talán az egyetlen olyan trend, ami idén ütötte fel elsőként a fejét a divatházaknál. A szerethető és valószínűleg könnyen eladható vonalat New Yorkban Marc Jacobs, Párizsban a Stella McCartney, Milánóban pedig a Giamba erősítette a szezonban.

10. Váratlan színkombinációk

Pár szezonnal ezelőtt nehéz lett volna elképzelni, hogy sikkes lesz pirossal kombinálni a rózsaszínt vagy pisztáciazölddel a bordót. Jövő tavasszal azonban a Balenciaga, a Céline vagy az Esteban Cortazar szerint sem lesz ciki az egymástól eltérő árnyalatokat összeereszteni a divatozás kedvéért.

Oszd meg másokkal is!
Mustra