Londoni divathét: kell majd valami kockás és virágos

New York után Londonban is bemutatták a 2017-es tavaszi/nyári kollekcióikat a divatházak. A hajtás után mutatjuk, hogy miben gondolkodtak az Egyesült Királyság olyan ismert márkái mint a Burberry, a Topshop vagy Mary Katrantzou!

Topshop Unique: Girls Just Want to Have Fun

Szerencsére idén már kevesebb divatház vágyott a Gucci által megálmodott meseszerű trendekre, a Topshop Unique tervezőit például jobban érdekelte a 80-as évek punk és new Wwve világa, így az exluzív márkává avanzsált brand szerint virágmintás ruhákban, bő farmerdzsekiben és zebramintás cuccokban járunk majd jövő nyáron.

Virginia Woolf világa a Burberrynél

A brit luxusház kreatív igazgatója, Christopher Bailey a bemutató után azonnal elérhetővé tette az új férfi és női kollekciót az online boltokban, ezzel a húzással pedig feltételezhetően a hamisítókat kívánja beelőzni. “Mint minden iparág, úgy a divatipar is drámai átalakuláson megy át.” – mondta Bailey, aki a viktoriánus fodrokkal és virágmintákkal ellátott tavaszi-nyári kollekcióhoz Virginia Woolf 1928-as regényéből, az Orlandóból merített ihletet. Az új kollekcióból szerettük a pizsamára emlékeztető anyagokat, az ejtett vállú pulóvereket és a puffos ujjú viharkabátokat.

Mary Katrantzou végre feldolgozta a görög mitológiát

“Vicces, mert sosem akartam felhasználni a klasszikus görög művészetet, mivel túl kézenfekvőnek találtam. De ezúttal arra gondoltam, hogy végülis miért ne tehetném.” – mondta a tervezőnő a show után. Tehát a kiváló nyomatairól ismert Katrantzou a gyerekkori emlékeiből merített ihletet, a ruhákra pedig rákerültek a knósszoszi paloták, a minószi civilizáció központja, Kréta, ami egyes történészek szerint egy nők által vezetett kultúra volt, aminek legjobb bizonyítékai a korszakból fennmaradt műtárgyak és freskók. Kattintson és nézze meg, hogy hogyan építette be kollekciójába a tervező a minószi papnőket, görög vázákat, tányérokat illetve falfestményeket!

Politikai üzenetet hordoz az új Gareth Pugh kollekció

Míg tavaly a Hannibal Lecter maszkokon kívül semmilyen más teátrális üzenete nem volt a Gareth Pugh daraboknak, úgy ebben a szezonban inkább a jelmezek felé ment el a tervező, ami egyébként valahol érthető, mivel Pugh idén egy hatvan darabos kollekciót tervezett a Palais Garnierben műsorra tűzött Eliogabalónak. A római császárról és a zsarnokságról szóló operát egyébként Francesco Cavalli írta 1667-ben és a tervező szerint van némi párhuzam a történet és az elnöki székre pályázó Donald Trump között. A javarészt fekete, fehér, arany és lila együttesek és fejdíszek egyébként hordhatóra sikerültek, szerettük a lila fűzőt kapott bakancsokat, az arannyal berakott fekete egyrészeseket, a jól szabott nadrágkosztümöket és a csíkos darabokat.

Ezekbe a szettekbe szerettünk bele

A londoni tervezők szerint jövő nyáron is menőnek számít majd a rózsaszín, a sárga, a bézs, az ejtett váll, a fodrok, a fémes árnyalatok, a kockák, a csíkok, valamint a virágminta. A galériára kattintva megnézheti, hogy melyek azok a ruhadarabok, amiket beépítenénk a ruhatárunkba 2017 első felében!

Oszd meg másokkal is!
Mustra