Mit látnánk a kifutón, ha a tervezőket a budapesti utca embere inspirálná?

A múltkori street style cikkünk egyik bekezdése arról szólt, hogy sok divattervezőket inspirál az utca stílusa, és kíváncsiak lettünk, hogy mit látnánk a kifutón, ha a deisgnerek a fővárosban látott szettekből merítenének ihletet? Kitelepültünk hát egy szerda délelőtt a Deák térre és a Fashion Street környékére, hogy szemrevételezzük a felhozatalt!

Maga a kollekció egy tipikusan nyár végi kínálat lenne, hiszen szombatig kifejezetten jó idő volt. Persze már gondolnunk kell a nyári darabok „ősziesítésére”, és mivel a rétegezés minden esetben trendi, a ruhák alá pólót, pulóvert is vehetünk, vagy hordhatjuk kardigánnal, bokacsizmával.

Színek és minták

Leginkább a monokróm alapszínek kedveltek: fekete, fehér, szürke, de természetesen jelen van az örökzöld farmerkék, vagyis ennek bármely árnyalata. Néhol felütötte a fejét a neon, ami időről-időre visszatér a divatba, viszont azt harsogja: „Hahó, ide nézz!”. Ez pedig nem mindig jó. Tényleg. 

Az ősz egyik nemzetközi slágere lesz a dark floral, azaz a sötét alapon elhintett virágminták. Ezzel is találkoztunk Budapesten, és a hímzés globális reneszánsza sem kerülte el fővárosunkat. A pattern blocking, ami az egyik személyes nagy kedvencem, szintén jelen van. Ennek a trendnek a lényege az, hogy különböző mintájú ruhadarabokat kombinálunk úgy, hogy ügyelünk a színek harmóniájára. Jó példa erre a mellékelt galériában szereplő összeállítás, amelynek viselője egy kaleidoszkópszerű mintát virágmintával párosított odafigyelve a színek egyeztetésére. 

A kiegészítők

A márka táskakollekciója emelné ikonikus sorba az utcai stílus inspirálta tervezőt (vagy tervezőket), és hatalmas anyagi sikere lenne számíthatna (köszönhetően a nagy árrésnek). A fröccsöntött, műanyagból készült darab az ország it bagje, besztszellere lett, és a legfrissebb trendhullámba illeszkedve a Budapest ihletette kollekciónak is személyre szabhatónak kell lennie, így a nők egy szálig megőrülnének érte. A színeket, mintákat, pántokat és bélést mind a vásárló választhatná ki, meg aggathatna kis prémet a szélére, hogy ősziesítse a nyáron unásig hordott darabot, de hordhatják még a nyárról megmaradt fityegőkkel is.

Mit tanulhatunk ebből?

Komolyra fordítva a szót: nagy szívfájdalmam, hogy nagyrészt a lefotózott pozitív példák külföldiek voltak. Természetesen előfordulhat, hogy épp a város más pontján tartózkodott rengeteg szuperjól felöltözött, stílusos, tősgyökeres budapesti, vagy éppen még korán volt nekik. Viszont a legtöbb – magyarokon látott – szett mondhatni unalmas volt és nem feltétlenül volt kinyilatkoztatása a viselője izgalmas egyéniségének. Mitől félünk egyébként? A stílus valóban nem pénzkérdés, de nem is méretkérdés. Olcsó trükkökkel egyszerűen trendivé lehet varázsolni megunt darabokat, és nem csak S-es, M-es méretű nőknek áll a világ! 

Oszd meg másokkal is!
Mustra