Az Instagram szerint nem koplalnak Victoria Beckham modelljei

Míg a teltkarcsú nőket egyre többen veszik a védelmük alá, úgy a vékony alkattal megáldott modellek továbbra is negatív és becsmérlő kritikáknak vannak kitéve a közösségi oldalakon. Legutóbb például a New Yorki-i divathéten bemutató Victoria Beckham 2017-es tavaszi/nyári showja láttán rágtak be a kommentelők, akiknek nem tetszett, hogy a popsztárból lett dizájner a tavalyihoz hasonlóan “csont és bőr” modellekkel mutattta be legújabb kollekcióját, holott a focistafeleség már 2010-ben igéretet tett arra, hogy betartja az Amerikai Divattanács (CFDA) egészséges testkép projektjét és kitiltja a betegesen vékony modelleket a kifutójáról.

“Volt egy casting a múlt héten ahova eljött néhány rettenetesen vékony lány is, de ők nálunk nem váltak be” – mondta néhány évvel ezelőtt Beckhamné, aki akkor ahhoz is ragaszkodott, hogy ruhái minden méretben kaphatóak legyenek az üzletekben. Ennek ellenére az idei kifutón több 34-es méretű modellt is leszerződtett a divatház, köztük Ondria Hardint, a még csak 15 éves Julia Ratnert, az argentín Mica Arganarazt, a francia Camille Hurelt és Iris Landstrát, akik az Instagram oldaluk szerint egyébként egyáltalán nem koplalnak, sőt előszeretettel posztolják ki, hogy mit esznek és isznak a hétköznapokban -mutat rá a Daily Mail arra, hogy a fiatal modellek az átlagos emberekhez hasonlóan szeretnek pizzát, szalonnát és sört fogyasztani, azaz könnyen elképzelhető, hogy génjeiknek köszönhetik soványságukat.

lunch date **

Una foto publicada por Jessie Bloemendaal (@jesbloem) el

“Olyan üdítő lenne azt látni, hogy @victoriabeckham több természetes alkatú lányt alkalmaz. Minden amit látok, az csont és bőr, nem is a ruha” – jegyezte meg egy felháborodott kommentelő a tervező 12 millió követőt számláló Instagram oldalán, ahol egy másik kommentelő szerint naiv dolog azt képzelni, hogy ezek a lányok a génjeiknek köszönhetően ilyen soványak. “Persze vannak vékony lányok, de nem titok, hogy a modelleknek gyakran mondják, hogy koplaljanak, és ha véletlenül 36-osnál nagyobb a méretük, akkor nyíltan megalázzák őket” – jegyzi meg @sharonsparkle76, akivel valószínűleg a leszerelt modell, Kayley Chabot is egyetértene.

I * Joe. Always so honest x vb #VBSS17 #NYFW

Una foto publicada por Victoria Beckham (@victoriabeckham) el

“Csak azért, mert valaki sovány, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy egészségtelen is” – szállt a modellek védelmére egy kommentelő. De mások is sértőnek és szívszorítónak találták, hogy a modelleket ismeretlenül is csontváznak és anorexiásnak kiáltották ki az internetezők.

“Ezek a lányok fiatalok és vékonyak, de ez nem jelenti azt, hogy betegek lennének” – védte meg a 42 éves, négy gyermekes tervező a modelljeit a Telegraphnak adott interjújában, melyben azt is elmondta, hogy a modellek castingolásáért felelős vezető kapcsolatban állt az ügynökségekkel, ahol a bemutató előtt biztosították őket arról, hogy a leszerződtetett lányok egészségesek. “A legtöbb nőnek sosem lesz 34-es mérete, de a divatházak továbbra is a túl sovány nőkre adják rá a ruháikat.” – állapítja meg Natalie Blakely kozmetikai orvos, aki szerint a divatiparnak többet kellene tennie az úgynevezett normális, egészséges testképért.

Az észak-karolinai modell, Ondria Hardin közel 1000 lájkot kapott erre a képre, amin egyszerre jógázik és sörözik egy jachton.

Yoga + corona = happiness. ***

Una foto publicada por Ondria Hardin (@ondriahardinofficial) el

A 26 éves Mica Arganaraz rendszeresen osztja meg követőivel halas ételeit és gyümölcs salátáit, de olykor egy ilyen sajtos pizza is belefér a modell étrendjébe. Bár sokak szerint a modellek az ilyen posztokkal próbálják bizonygatni, hogy nincsenek rákényszerítve a koplalásra.

arrivederci

Una foto publicada por Mica Arganaraz (@micarganaraz) el

Oszd meg másokkal is!
Mustra