Hivatalosan is ciki alteros pólóban járni

Nagyon nehezen tudjuk elképzelni, hogy bárki is a Kardashian-Jenner klán tagjai vagy más celebnők, illetve Justin Bieber közül kemény rockot vagy death metált bömböltetne, de mégis nekik köszönhető, hogy az olyan bandák rajongói pólói, mint például a Ramones, a Motörhead, a Slayer, az Iron Maiden, a Megadeth vagy a Nirvana mára középszerűnek és cikinek számítanak.

A grunge és a kockás ing visszatérésével ugyanis menő lett motoros dzsekit, bakancsot és alteros pólót is hordani, amit természetesen celebnők is felkaptak, annak ellenére, hogy nem feltétlenül hallottak a Nirvana “Smell Like Teen Spirit” vagy a Guns ‘N' Roses “Sweet Child O'Mine” című felejthetetlen klasszikusáról. Sőt, Kendall Jenner, akit számtalanszor kaptak már lencsevégre méregdrága Slayer, Kiss, illetve AC/DC pólóban a Twitteren nemrég azon értetlenkedett, hogy mások hogyan képesek meghallgatni a metál zenét.

Erre a furcsa jelenségre reagált az 1981-ben alapított trash-metál banda, a Slayer új gitárosa, Gary Holt, aki egy “Kill The Kardashians” feliratú pólóban lépett színpadra tavaly Long Islanden. Az 52 éves zenészre tehát egyértelműen nem tett mély benyomást a hollywoodi híreségek kamurajongása, ami a Highsnobiety.com szerint csak egy szerencsétlen mellékhatása annak, hogy újra divatba jött a rock and roll és a punk.

“Nagyon gáz. Én sokkot kaptam...még soha nem találkoztam ilyen nagyképű, tudatlan és durva személyzettel” – jegyzi meg egy vásárló a brit kamaszok egyik kedvenc boltjáról, a Rag & Freakről, ahol az eredeti rajongói üzletekkel ellentétben rengeteg hamis punk, hardcore, grunge és gót cuccot lehet beszerezni fillérekért.

Persze a trendet a fast-fashion boltok is felkapták és milliárd dolláros üzletet csináltak az évekig lenézett kultúrából. Amióta pedig a H&M több ezer üzletében is lehet bandapólókat venni, mi is eltemettük a mainstreammé vált vonalat, amire remélhetőleg gyorsan ráunnak a divatmániás celebnők, így majd idővel újra annak a közösségnek sajátja lesz, akikhez eredetileg is tartozott. A galériára kattintva mutatjuk, hogy milyen erőltetten áll a celebeken az alteros vonal és megnézheti a H&M bandapólóit is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek