Ne hagyja ki a farmerdzsekit az őszi ruhatárából!

Nemcsak a nőiesített bomberdzsekikbe, de az örökzöld farmerkabátokba is új életet leheltek a divatházak a szezonban, így a 130 éve divatban tartott darab a zebramintás cuccok és hippiruhák mellett a ruhatárunk elengedhetetlen kiegészítője lesz az őszi-téli időszakban – hívja fel a figyelmet az Independent.co.uk a trendre, melynek alapjait farmerjaival Levi Strauss tette le 1880-ban.

Az utcai divatba és a hétköznapokba könnyen beépíthető darab kezdetekben a vasúti mérnököknek és bányászoknak szolgált munkaruhaként, majd egyre inkább a függetlenség és a lázadás szinonimájává vált. James Deannek köszönhetően, aki a Haragban a világgal című filmben volt látható farmerdzsekiben, már minden fiatal ilyen ruhadarabban járt el táncolni, majd a hatvanas és a nyolcvanas években inkább a punkok és rockerek tették ikonikussá a strapabíró darabot.

Napjainkban, amikor bátran kombinálhatjuk a nőies tüllszoknyát a vadabb motorosdzsekivel, természetes, hogy a farmerkabát is szinte mindennel párosítható, de talán farmerrel hordva a legmenőbb. A klasszikus formát idén feldolgozta többek között a Stella McCartney, a Chanel, a Miu Miu, valamint a Balenciaga új tervezője, Demna Gvasalia is, akik leginkább túlméretezett formában és feltűnő felvarrókkal küldték kifutóra a farmerdzsekit.

A népszerű darabban a fast-fashion boltok is láttak fantáziát, bőséges a választék a Zarában, ahol 9995-17.995 forint között vannak az árak, de a Mangóban is nagyjából ennyiért kapunk farmerdzsekit. A H&M-ben 9490 forintról, míg a Bershkában 8995 forintról indulnak az árak. Az Asosnál 21.900 forintot kérnek egy túlméretezett darabért, a Gas 35.450 forintra árazta be a klasszikusabb fazonját, ha pedig spórolna, akkor irány valamelyik turkáló. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen farmerdzsekit érdemes beszerezni a szezonban!

Oszd meg másokkal is!
Mustra