Ezeket a trendeket kerestük idén

Nemcsak a lakberendezős témáknak és kereséseknek járt utána a Google, hanem az elmúlt egy év legkiemelkedőbb trendjeiről is készített egy jelentést, melyből többek között kiderül, hogy milyen darabokat ajánlott megtartanunk, beszereznünk vagy éppen száműznünk a gardróbunkból. A Harper's Bazaar összeállítása alapján mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Száműzendő cuccok 

1. Buggyos nadrág

Az egykor kultikusnak tartott fazon a Google szerint már az elmúlt két szezon óta leszállópályán van, tehát nyugodt szívvel suvaszthatjuk a szekrény mélyére, feltételezhetően senki nem fogja hiányolni őket a téli időszakban.

Egy darabig garantáltan nem jön divatba a buggyos fazon.
Egy darabig garantáltan nem jön divatba a buggyos fazon.Kirstin Sinclair / Getty Images Hungary

2. Áttetsző ruha

A buggyos nadrághoz hasonlóan 2013 óta szerencsére az áttetsző ruháknak is csökkent a népszerűsége. A hírről reméljük, hogy időben értesülnek az önimádó celebnők is és jövőre már nem pucérruhában hívják fel magukra a figyelmet a vörösszőnyeges eseményeken.

Az áttetsző ruhákat sem fogjuk visszasírni.
Az áttetsző ruhákat sem fogjuk visszasírni.Edward Berthelot / Getty Images Hungary

3. Velúr szoknya

A hetvenes évek stílusát idéző trendet az olyan ‘jó csajok' hozták divatba pár szezonnal ezelőtt, mint Alexa Chung és Jeanna Damas. Arra számítottunk, hogy ez a divathullám még eltart egy darabig, de amilyen gyorsan berobbant a köztudatba, olyan gyorsan véget is ért a siker.

Ne a velúr szoknyához válasszunk combcsizmát a szezonban.
Ne a velúr szoknyához válasszunk combcsizmát a szezonban.Christian Vierig / Getty Images Hungary

Viselje, amíg még lehet

1. Vállvillantós ruha

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az ejtett vállú felső a szezon egyik legnagyobb slágere, olyannyira, hogy a nőies ruhadarabra érkező keresések 347 százalékkal nőttek meg 2015 decembere és 2016 májusa között az Egyesült Államokban. A Kendall Jennernek, Alexa Chungnak és Olivia Palermónak köszönhető trendet talán még érdemes lesz viselni az év második felében, de félő, hogy a divathullám 2017-re ellaposodik.

Azért még ne intsünk végleg búcsút a szabadon hagyott vállaknak.
Azért még ne intsünk végleg búcsút a szabadon hagyott vállaknak.Christian Vierig / Getty Images Hungary

2. Bomberdzseki

Bár Gigi Hadid, Kim Kardashian és a napok alatt milliókat kaszáló Kanye West már tavaly óta ilyen katonai ihletésű szereléseket hord, a bomberdzsekivel mégis 2016 első felében kezdtek el megbarátkozni a vásárlók. Ennek tudható be, hogy a 2015-ös évhez képest 612 százalékkal többen kerestek rá a fazonra az Egyesült Államokban, tehát ha csak egyetlen ruhadarabra költene az ősszel, akkor egy leárazott bomberbe még mindig érdemes befektetnie.

Nemcsak zöldben felkapott.
Nemcsak zöldben felkapott.Christian Vierig / Getty Images Hungary

3. Szakadt farmer

A szakadt fazon a kényelmes pasifarmert és a hipszteres mamifarmert váltotta a sorban. Az otthon is könnyen elkészíthető trend sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az Egyesült Államokban 140 százalékkal, míg az Egyesült Királyságban 104 százalékkal többen kerestek rá a neten az elmúlt időszakban. Az idei utcai divatban várhatóan még nagy sikere lesz a szakadt gatyának, azonban a következő szezonra garantáltan ráununk majd a kamurocker stílusra is.

Leáldozóban vannak a gyárilag szakadt farmerek.
Leáldozóban vannak a gyárilag szakadt farmerek.Edward Berthelot / Getty Images Hungary

Szerezze be előbb, mint más!

1. Logós póló

A 2000-es évek elejének logómániája visszatér az utcai divatba. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy Karl Lagerfeld Chanel logós pólókban gondolkodott a Kubában bemutatott nyaralós ruhák készítésénél és a Vetements kifutóján is jócskán akadtak hasonló darabok. Sőt, a francia luxusmárka DHL logós pólója azóta már ki is ment a divatból, de ettől még érdemes lesz valami menő logóval ellátott felsőrészt beépíteni a ruhatárunkba a következő szezonban.

A megfizethetőbb márkák logói sem lesznek cikik.
A megfizethetőbb márkák logói sem lesznek cikik.Timur Emek / Getty Images Hungary

2. Hímzett és kövekkel kirakott papucsok

A Marie Antoinette stílusú elegáns darabok leginkább az olyan olasz divatházak szerint lesznek felkapottak, mint az Alberta Ferretti, a Gucci vagy a Prada. A hideg, de annál mutatósabb lábbelik egyébként tökéletesen passzolnak az új szezon romantikus, illetve csicsás ruhadarabjaihoz és kiegészítőihez.

Viszlát bakancsok és telitalpú cipők!
Viszlát bakancsok és telitalpú cipők!Selin Alemdar / Getty Images Hungary

3. Egyvállas ing

Nem teljesen fog kikopni a divatból a vállvillantás, csak új formában jelenik meg. Az egyenlőre szokatlan formát többek között Rosie Assoulin és a francia Jacquemus is beépítette elő-őszi kollekciójába és várhatóan hamarosan megjelenik majd a fast-fashion üzletekben is – de egy kis fantáziával már meglévő ingeinket is tudjuk aszimmetrikusan csomózni.

Fázni fogunk a kabát alatt.
Fázni fogunk a kabát alatt.Stefan Gosatti / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Mustra