Ilyen formaruhákban vonulnak az olimpikonok Rióban

Augusztus 5.és 21. között rendezik meg a nyári olimpiai játékokat, amit idén elsőként tartanak dél-amerikai városban, a brazíliai Rio de Janeiróban. Bár az eseményekkel kapcsolatban egyre több kétség merül fel az oda tartó sportolókban, és a Zika-vírus sem tett túl jót az országnak, azért pár napon belül kezdetét veszi a 31. alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi sportesemény.

A közelgő olimpián felbuzdulva körülnéztünk, hogy milyen formaruhákban jelennek majd meg az élsportolók a versenyeken, a hivatalos eseményeken, vagy az olimpiai faluban. A galériára kattintva megnézheti kedvenceinket a magyar USE Unused-tól kezdve Stella McCartney-n át a kubai csapatnak tervező Christian Louboutin-ig és a svédeket öltöztető H&M-ig!

Persze nem minden országban születtek ilyen elegáns megoldások az olimpiai formaruhákra, a BBC.com oldalán például a Mahnaz Armin által tervezett iráni formaruhákon élcelődnek. A közösségi oldalakon hamar körbement a szomorú kék és narancs színeket kapott kollekció, amit sokan a Pelikan radírokhoz hasonlítanak. A leleményes Twitterezők pedig már azt is elképzelték, hogy a hollywoodi álompár, Angelina Jolie és Brad Pitt hogyan festene az Armin féle göncökben:

Grúziában sincsenek megelégedve a kissé konzervatívra sikerült formaruhákkal,az országban például már több mint hétezren csatlakoztak ahhoz a petícióhoz, ami a Samoseli Pirveli tervezte kollekció ellen irányul.

Oszd meg másokkal is!
Mustra