Leárazás: erre számítson, ha shortban és szoknyában vészelné át a kánikulát

Már fél hónapja tart a nagy nyári leárazás, de még biztosan jóval több van benne, mert az 50 százaléknál azért nem mentek még lejjebb az üzletek. Cserébe roskadásig tele vannak rövidnadrágokkal és szoknyákkal, amire ebben a hőségben ugye mindenkinek kiemelten szüksége van.

Shortok

Évek óta keresünk olyan farmer rövidnadrágokat, amikből nincs kint mindenünk. Régen mintha nem lett volna ez olyan nehéz feladat, de lehet, hogy az emlékezetünk csal. Az biztos, hogy farmershortból most is csak igen rövidek vannak, főleg a fiatalabbaknak szánt márkáknál (pl. Pull&Bear). A webes boltokban talán egy kicsit jobb a helyzet, de a termékfotó csalóka lehet, és próba nélkül nehéz megmondani, hogy mennyit is takar a nadrág. Jó, azokkal a bermuda hosszúságú nadrágokkal biztosan nincs ilyen baj, amiket mondjuk a H&M oldalán találtunk. Mondjuk ezek ára mindig 4000-5000 forint körül mozog, míg más márkáknál a merészebb darabokért csak 3000 forintot kérnek.

Egy csomó helyen egyébként egységáron vannak a shortok, a Reservedben például csak 3995 forintos rövidnadrágok akadtak a kezünkbe. És senkit nem akarunk befolyásolni, de mi legszívesebben a kicsit merevebb, mintás darabokból táraznánk be, ezek nagyon jól mutatnak bármilyen egyszerű felsővel, igaz, picit drágábbak is a lengébb anyagból készülteknél. Az abszolút kedvenc a Mango kisállatos shortja lett.

És még valami, bár még nagy a választék, azért vannak olyan fazonok, amikből mondjuk már csak nagy méretek vannak, ezért ismét csak az internetes üzleteket tudjuk javasolni, ott mintha nagyobb lenne a kínálat. 

és szoknyák

Itt már nem lehet panasz a hosszúságra. Maxi-, midi- és miniszoknya is van mindenhol, előbbi kettőből talán egy picit kevesebb, de így is el lehet veszni, ha mondjuk egy háromemeletes Zarába megy be az ember. Jó, ha megnézi az árakat, akkor lehet, hogy inkább átmegy egy máshova, mondjuk a Reservedbe vagy Stradivariusba (a honlap szerint 1995, sőt, 1295 forintért is vannak szoknyák!), de a Mangóban is találtunk egészen olcsó darabot, igaz, megértjük, ha valakinek a kombinés vonal nem jön be. Persze lehet még reménykedni abban, hogy mondjuk ez a hímzett szoknya olcsóbb lesz, hiszen  - ahogy azt már írtuk -, még viszonylag az elején tartunk a leárazásnak. 

Méretekben egyébként egyelőre jól állnak a boltok, mindenből azonnal találtunk megfelelőt, vagyis majdnem mindenből, de a rövidnadrágoknál már kifejtettük, hogy mi a megoldás, ha adott helyen éppen nem talál akkorát a kiszemelt darabból, ami passzolna. Az irodistáknak egyébként a Reservedet ajánljuk, a teltebb hölgyeknek a C&A-t, bár lehet, hogy itt 8990 forintot is ott kell hagynia egy akciós szoknyáért, a mintás csodákért pedig irány bármelyik inditexes márka!

Oszd meg másokkal is!
Mustra