Menő vagy ciki a feltépőzárazható ruha?

Nemcsak a divatvilágot széttrollkodó Kanye West látott fantáziát a testszínű ruhákban, hanem Szilas Rita ruhatervező és Somogyi Réka selyemfestő is, akik egy tépőzáras, egyfajta öltöztetőbabás kollekción dolgoztak együtt a szezonban. A tervezőpáros szerint a régi gyerekjátékot felidéző, egyszerre mókás, ironikus és praktikus darabok a fesztiválok nagy kedvencei lehetnek az előttünk álló időszakban.

“Maga a ruha több részből áll. Van az úgynevezett testszínű alapruha, ami alakformáló anyagból készült. Erre lehet tépőzárral ráilleszteni a különböző „ruhadarabokat”, amik egyrétegű, vékony, printelt, formára vágott textíliák. Ezeket Somogyi Réka színes, kifejező festményei díszítik. Réka úgy tartja, hogy a képein a naplójának oldalai jelennek meg, így mi voltaképpen egy élet kimerevített, többdimenziós rajzait kapjuk, mintha egy képregény elevenedne meg a testünkön, mindez élénk vidám színekben. Egyik pillanatban a sortunkon egy olvasó lány a könyvespolca előtt, a másikban a pólónkon egy furcsa naplemente, és rögtön utána szinte elveszünk a zöldben. Ahogy a hangulatunk kívánja” – olvasható a hivatalos sajtóközleményben, melyből az is kiderült, hogy a tavalyi Gucci vonalra is emlékeztető kollekció egyik arca nem más, mint a költőnő, Karafiáth Orsolya.

“Egyik nap leperegtek a szemem előtt gyorsítva a reggeleim. És egy öltöztető babát láttam: szoknya le, nadrág fel, blúz le, póló fel, számtalan variációban. Ez az új modell tehát egyrészt kifigurázása az öltözködési szokásainknak, másrészt egy kis kibúvó az örökös elvárások alól. És mindamellett extrém, csinos, praktikus, és tényleg akár a végtelenségig variálható ruhadarab” – magyarázza az inspirációt Szilas Rita. Azt nem tudjuk, hogy mennyire strapabíróak a ruhára applikált tépőzárak és hányszor lehet elsütni a ráaggatható darabokat, de a kollekciót Szilas Rita Hajós utcai üzletében, illetve a webshopjában is megvásárolhatja, ha akarja. Nézze meg a feltépőzárazható ruhákat és szavazzon, menő öltöztetőbabaként utcára lépni vagy inkább cikinek találja a gyerekkoron való folytonos nosztalgiázást?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1423) (1288) Ciki!
Mustra