10 trend, amit a celebek hoztak divatba

Nemcsak a divatházak kreatív tervezői felelősek azért, hogy milyen trendek jelennek meg a hétköznapi öltözködésünkben, hanem természetesen a hírességek is, akik legalább annyira formálják ízlésünket, mint a legmenőbb márkák dizájnerei. A hajtás után mutatjuk, hogy mely celebeknek köszönhetjük a kamionos sapkát, a monokróm stílust, a szűk farmert vagy a combcsizmát!

Bokaverdeső nadrág

A fazont a huszadik század egyik legnagyobb stílusikonja, Audrey Hepburn hozta divatba még az ötvenes években, most pedig a Chanelnek, a Thom Browne-nak, a The Row-nak és a Miu Miunak köszönhetően újra reneszánszát éli a capri nadrág újragondolt változata. A klasszikust manapság olyan befolyásos hollywoodi hírességeken látni, mint Beyoncé húga, Solange Knowles vagy Jessica Alba.

Beyoncé húga is hordja a bokaverdeső nadrágot.
Beyoncé húga is hordja a bokaverdeső nadrágot.Jamie Mccarthy / Europress / Getty

Összepasszoló alsó és felső

Van valami nagyon nőies ezekben a nyárias hatást keltő, egyforma mintát kapott együttesekben, amit Taylor Swift modernizált a közelmúltban. Emlékeznek, 2014 óta körülbelül nonstop ilyen haspólós-miniszoknyás szettben kapják lencsevégre az énekesnőt. A hetvenes évek stílusát idéző összeállítást a Switnél jóval kirívóbban és dögösebben öltöző celebek is előszeretettel viselik, elsütötte már Beyoncé és a Kardashian lányok is az elmúlt években.

Taylor Swift szeret hasat villantani.
Taylor Swift szeret hasat villantani.Chase Rollins / Northfoto

Kamionos sapka

A fazont eredetileg Paris Hilton és Nicole Richie tette divatossá a 2000-es évek elején, mikor ilyen sapkákban jelentek meg a Simple Life címen futó reality műsorukban. A trend körülbelül három év alatt lecsengett és Pharell Williams Von Dutch sapkájának, valamint a lotyós tréningruhában utazó Juicy Couture márkának köszönhetően 6-7 évvel ezelőtt újra divatba jött. Szerencsétlen Kylie Jennernek viszont úgy tűnik, hogy elfelejtettek szólni arról, hogy már nem menő ilyen sapkákban Insta-szelfizni, ezért a realityceleb pár héttel ezelőtt egy ilyen sapkában pózolt a képfeltöltő oldalon. A baki akár fordítva is elsülhet és rossz ízlésű celebnek köszönhetően újra divatba jöhet majd a fazon.

Örökösnő melós sapkában.
Örökösnő melós sapkában.Jeff Kravitz / Europress / Getty

Monokróm ruhák

A monokróm trend egyértelműen a 2015-ös év egyik legnagyobb slágere volt és nem akárkinek köszönhetjük ezt, hanem Kim Kardashiannek, aki test színű, piros, fehér és fekete színekben parádézott világszerte az elmúlt időszakban. Különösen elegáns hatást kelt a trend, ha azonos színű ceruzaszoknyával, garbóval és túlméretezett kabáttal viseljük.

Kim Kardashian terhesen is monokrómban nyomta.
Kim Kardashian terhesen is monokrómban nyomta.Mixy / Northfoto

Farmert farmerrel

A kanadai szmoking néven elhíresült trendet Britney Spears és Justin Timberlake hozta divatba a 2001-es American Music Awardson, mellyel felejthetetlen pillanatokat okoztak a bulvár újságíróknak és a divatszakembereknek egyaránt. A farmeres hullámot ezúttal a vezető divatházaknak köszönhetjük, akik újra a hatvanas-hetvenes évek stílusából merítettek ihletet a tervezés során, ezért olyan hírességek vonulták már tetőtől-talpig farmerben az elmúlt időszakban, mint Gwen Stefani, Ciara vagy Kendall Jenner.

Örökké hálásak leszünk ezért a pillanatért Spearsnek és Timberlakenek.
Örökké hálásak leszünk ezért a pillanatért Spearsnek és Timberlakenek.Europress / Getty

Choker nyaklánc

A nyakörv-szerű kiegészítőt Drew Barrymore hozta divatba a kilencvenes években, amikor slágernek számított a grunge, az alteros megjelenés, a szakadt farmer és a vörösesbarna ajkak. Tehát mindaz, ami az elmúlt pár szezonban is szupermenő a Saint Laurent háznak köszönhetően. A trend idén megjelent a Coachella fesztiválon is, és olyan celeblányok nyakán is ott lóg, mint például Gigi Hadid.

Ilyen alteros csajok hordták a chockert, mint Drew Barrymore.
Ilyen alteros csajok hordták a chockert, mint Drew Barrymore.Ron Galella / Europress / Getty

Csőfarmer

A magát divattervezőnek képzelő rapper, Kanye West a Twitteren hencegett el azzal, hogy a 2000-es évek közepén neki köszönhetően jött újra divatba a szűk farmer. Aztán később persze törölte ezt a meggondolatlan kijelentést az oldaláról. A csőfarmer feltételezhetően a punkok és Kate Moss jóvoltából lett ennyire menő divatcikk, bár napjainkban sokkal trendibbnek számítanak a trapéz és bő fazonok, mint a cső szabás.

Mindentudónak képzeli magát Kanye West.
Mindentudónak képzeli magát Kanye West.Northfoto

Motoros dzseki

Manapság már el sem tudjuk képzelni a ruhatárunkat motoros dzseki nélkül, pedig a 20.század középső és utolsó felében olyan “rosszfiú” karakterek viselték, mint Elvis Presley, James Dean vagy Johnny Depp. A lázadás egyik meghatározó jelképévé avanzsált dzsekit a punkok és a rockerek hordták a nyolcvanas és a kilencvenes években, ekkor még nem volt annyira mainstream, mint napjainkban, mikor már Cara Delevingne is motoros dzsekiben integetett a vörösszőnyeges eseményeken.

A brit modell egy időben mindenhova bőrdzsekiben ment.
A brit modell egy időben mindenhova bőrdzsekiben ment.Stefanie Keenan / Europress / Getty

Combcsizma

A merész, combközépig érő fazont Rihanna villantotta meg először 2013-ban és azóta globális trenddé nőtte ki magát. A barbadosi énekesnő azóta is szeret combcsizmában flangálni, mint ahogy kolleganői, Beyoncé és Ariana Grande is jópárszor bevetette már a szexi csizmát a közelmúltban. Reméljük a combcsizma-hullám nem éri el a fast-fashion üzleteket, mert nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a fazon igazán jól mutatna az utca emberén.

Nem ez az egyetlen combcsizmája Rihannának.
Nem ez az egyetlen combcsizmája Rihannának.Josiah Kamau / Europress / Getty

Pasi kabát

Jópár trendet köszönhetünk az Olsen ikreknek, ilyen például a hippi stílus, az óriási borítéktáska vagy a western csizma. A testvérpár 2014 első felében kezdett el ilyen maszkulin stílusú kabátokban gondolkodni, az ötlet pedig bevált, mert azóta egyre több ilyen kabátos-farmeres összeállításba futunk bele az utcán vagy az Instagramon. Bár szerintünk hasonló divathullám volt már kilencvenes évek elején is.

Diktálják a divatot az Olsen ikrek.
Diktálják a divatot az Olsen ikrek.Kevin Mazur / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Mustra