Kirúgták az Alibabát a hamisítás ellenes csoportból

A Nemzetközi Hamisítványellenes Csoport már fel is függesztette az Alibaba tagságát, ugyanis ahogyan az óriás webárház beszállt, olyan tagok, mint a Gucci, a Michael Kors és a Tiffany & Co azonnal ki is léptek az International Anti-Counterfeiting Coalition-ból (IACC), vagyis a Nemzetközi Hamisításellenes Csoportból. A non-profit szervezet egyébként a hamisítványok és a kalózmásolatok ellen küzd, az Alibaba pedig az a cég, amire a legtöbb nagy divatmárka úgy néz, mint magára a Sátánra a sok hamis termék miatt.

Alig egy héttel a felvételt követően került sor a az olyan üzletek tagságainak felfüggesztésére, mint az Alibaba, a Wish.com, vagy a The Real Real. Az IACC lépésére az Alibaba diplomatikusan csak annyit nyilatkozott, hogy a lépés ellenére is hisz abban, hogy közös összefogással vehetik fel a harcot a hamisítványok ellen. 

Jennifer Kuppermann az Alibaba nemzetközi ügyeiért felelős embere elmondta: "Akár a tagjai vagyunk az IACC-nek, akár nem, folytatni fogjuk a produktív és eredmény orientált együttműködésünket a márkákkal, kormányokkal és az iparág szereplőivel." 

GettyImages-509899912
Timur Emek / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Mustra