StyleCouch: Mivel hordjam a midiszoknyát?

style couch.png
Dívány

Bár az összképbe belerondító elszórt esőzések miatt néha fel sem tűnik, bizony elérkezett a jó idő. Emiatt nem is csoda, hogy Eszter nevű olvasónk egy eléggé aktuális kérdéssel keresett meg minket: idén tavasszal-nyáron szeretne beszerezni egy midiszoknyát és arra kíváncsi, hol tegye ezt, illetve mivel tudná hordani ezt a fazont. Ha érdekli a válaszunk, a hajtás után megtalálja!

„Sziasztok! Régi vágyam egy midiszoknya és úgy döntöttem, ha törik, ha szakad, idén veszek egyet. Tudnátok segíteni, hogy merre érdemes körbenézni? 1-2 éve mindenhol láttam, most viszont alig... És ha beleférne az időtökbe egy-két tipp is, hogy mivel hordjam, megköszönném!" - írta nekünk Eszter. Íme a válaszunk:

Mi az a midiszoknya?

A midiszoknya a térd alatt, legtöbbször a vádli felénél végződik. Sokan emiatt előnytelennek gondolják, mert pont az alsó lábszár legvastagabb részénél ér véget, viszont csak a fazonon (testhez simuló, A-vonalú, stb.) és a hozzá választott lábbelin áll, hogy milyen lesz az összhatás. Nekünk egyébként a lefelé bővülő, merev anyagból készült A-vonalú a kedvencünk, amihez ugyanúgy fel tudunk venni például egy törpesarkút és egy sportcipőt is. Bloggerek közül az Atlantic Pacific írója, Blair Eadie nagy kedvence ez a ruhadarab, érdemes ránézni az Instagramjára, már csak azért is, mert elég szépek a fotói.

Hol találok midiszoknyákat?

Körbenéztünk a hazai boltokban és a külföldi webshopokban, és van egy jó hírünk: már 3 ezer forintból megúszhatja, ha beújítana egy midi szoknyát. Az A-vonalú, masszívabb anyagból készült darabokért jellemzően tízezer forintnál többet kell fizetni, de ennél kevesebből letudhatja a lenes anyagú, kicsit asztalterítő hatású darabokat, amiket mi szintén kedvelünk. A 13 képet tartalmazó galériából két nagy kedvencünk a Zara virágosmintás darabja és az F&F csíkosa. A következő pontban ezekhez mutatunk egy-egy szettet.

Mivel viseljem a midiszoknyákat?

Bármivel. Ezt nemcsak azért mondjuk, mert abban hiszünk, hogy mindenki azt visel, amit szeretne, hanem azért is, mert tényleg univerzális darabról van szó. Most két verziót mutatunk: az egyiken egy elegánsabb szettet láthat, a másikon egy (inkább) sportosat. 

Bal oldali szett: fülbevaló - 1995 Ft (Parfois), táska - 45 font (Asos), papucs - 2990 Ft (H&M), felső - 4590 (F&F), szoknya - 14.995 Ft (Zara); Jobb oldali szett: szoknya - 6490 Ft (F&F), öv - 1995 Ft (Bershka), ing - 6995 Ft (Stradivarius), táska - 67 font (Fjällräven, Asos), cipő - 12.990 Ft (H&M)
Bal oldali szett: fülbevaló - 1995 Ft (Parfois), táska - 45 font (Asos), papucs - 2990 Ft (H&M), felső - 4590 (F&F), szoknya - 14.995 Ft (Zara); Jobb oldali szett: szoknya - 6490 Ft (F&F), öv - 1995 Ft (Bershka), ing - 6995 Ft (Stradivarius), táska - 67 font (Fjällräven, Asos), cipő - 12.990 Ft (H&M)reklámfotó

A bal oldali szoknyához – mivel hangsúlyosabb – semleges színűr ruhadarabokat válogattunk, a papucs anyagának köszönhetően viszont nem lesz unalmas a szett. Nekünk a fülbevalótól lesz kerek egész az összeállítás. A jobb oldali alsóhoz egy teljesen egyszerű világoskék blúzt és egy fehér tornacipőt választottunk. A táska ilyenkor nyugodtan lehet élénk színű, a szettet pedig feldobhatja egy bőrövvel is – váratlan, mégis jól mutat.

Néhány tipp midiszoknyákhoz

Összegyűjtöttünk pár gondolatot is, amit felhasználhat akkor is, ha a fenti gyűjtésünk vagy a szettjeink nem nyerték el a tetszését, de mégis szeretne egy midiszoknyát.

  • Ha a szoknya mintás, akkor válasszon hozzá semleges darabokat. A minta vagy a szín visszaköszönhet azonban a kiegészítőkön (fülbevaló, cipő, táska).
  • Kezelje befektetésként és ne üljön fel a trendekre: egy farmerből készült darabot például nehezebben tud majd felvenni jövőre.
  • Az A-vonalú szoknyák erősítenek csípőben, erre készüljön fel.
  • Bár az utcai divatot bemutató fotókon jól mutat, élőben érdekes hatást kelt, ha egy hatalmas kötött pulóvert akar betűrni a szoknyájába.
  • Ha nem szereti a magassarkút, de úgy érzi, a midiszoknya összenyomja, akkor válasszon egy törpesarkú cipőt: abban nem fog fájni a lába, nem lesz kényelmetlen, mégis pont eleget nyújt optikailag.

Nekem is van kérdésem!

Divattanácsadó rovatunk januárban indult és célja az, hogy segítsünk megválaszolni azokat a kérdéseket, amelyeket máshol nem tudna feltenni. Az eddigi részeket ide kattintva tudja visszaolvasni, ha pedig ön is kérdezne valamit, akkor itt írhat nekünk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra