Ennél olcsóbb megoldás nem lesz, ha ombre hajat akar

Többször is megjósolták már az ombre haj végét a szakmában, de a színátmenetes frizura ennek ellenére újabb és újabb innovációk létrehozására inspirálja a mesterfodrászokat és a koloristákat. A lenőtt hajat imitáló trendet mesterien gondolta újra az elmúlt időszakban a New York-i Aura Friedmann, aki olyan hatást kívánt elérni technikájával, mintha a haj lézersugárral lenne megvilágítva az adott helyen. Bár a futurisztikus trükk jól mutatott a hajon, a színezés és a fehérítés sajnos kilenc órát vett igénybe, így valószínűleg nem sok mindenkinek volt ideje és pénze ezt a végigülni.

A tavalyi évben a Redken koloristája, Chiala Marvici unt rá a fodrászok által bevált ecsetes és fóliázós technikára és kifejlesztette a saját, kézzel nyomott hajfestési módszerét, amiért állítólag kígyózó sorok álltak New Yorkban. Marvici elbénázott hajat imitáló trükkje bár jól mutatott, korántsem volt olyan könnyen kivitelezhető házilag, mint az isztambuli kolorista, Ozden Kutur nyeles hajkefével készített “Én kicsi pónim” frizurája, ami hozzánk hasonlóan lenyűgözte a Marie Claire szerkesztőségét is.

Tekintve, hogy a festéshez szükséges eszköz mindvégig ott volt az orrunk előtt, nem is értjük, hogy miért váratott magára ennyi ideig ez a módszer, ami állítólag sokkal egyenletesebb kiemeli az ombre hajat, ráadásul még fodrászhoz sem kell feltétlenül menni, akár otthon is el tudjuk készíteni magunknak. Kattinson a videóra és lesse el a török fodrász DIY trükkjét!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek