Ilyen ruhákkal készülnek a magyar tervezők a nyárra

Az elmúlt hetekben ment le a 2016-os őszi-téli kollekciókat bemutató divathét New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban, aminek köszönhetően már nagyjából képben vagyunk azzal kapcsolatban, hogy mi lesz majd a menő az év második felében. Azonban még előttünk van a tavaszi-nyári szezon, amire már a hazai is tervezők is felkészültek és elkészítették szezonális katalógusaikat. A hajtás után mutatjuk, hogy mit kap majd a nyáron többek között a Nanushka, a Nubu, Tomcsányi Dóri vagy Szegedi Kata butikjában!

Retro hatás és sok pasztell az Aéron kollekciójában

A New Yorkban is jelenlévő márka tervezőjére jól láthatóan nagy hatással voltak a hetvenes és nyolcvanas évek meghatározó irányzatai és anyagai, mint például a farmer, a velúr, valamint a pasztell árnyalatok, a retro stílusú ruhadarabokat pedig az Aust & Amelung féle kanapék inspirálták. A bő nadrágokban, mintás blúzokban és letisztult vonalakban gazdag kollekció már kapható a márka oldalán.

Cserkészek ihlették Tomcsányi Dóri Resort kollekcióját

“A Resort '16 egyik legfontosabb inspirációja a cserkészet, ami az egyenruha-szabásokkal kelt azonnal feltűnést” – mutatja be nyaralós ruháit a tervező, aki bátran kombinálta az egymástól eltérő anyagokat és kreatívan bánt a vidám mintákkal és trendi felvarrókkkal is a szezonban. A természetközeli színekben gazdag, de ennek ellenére nőies és elegáns kollekció már kapható a tervező online boltjában, ahol 242 eurót, 75.550 forintot kérnek egy virágos felvarrókkal díszített A-vonalú ruháért, míg egy mintás ingruha 86.185 forintba, egy Wes Anderson stílusú cserkészzöld teniszruha pedig 57.456 forintba kerül.

Fehérben töltjük a nyarat a Je Suis Belle szerint

Szerettük Kiss Tibi és Dévényi Dalma fekete kollekcióját, így a száz százalékban fehér darabokat is csak üdvözölni tudtuk a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe néven futó rendezvényen tavaly ősszel. A tervezőpáros márkája egyébként most ünnepli 10. születésnapját, többek között ezért döntöttek úgy, hogy egy nosztalgikus kollekcióval rukkkolnak elő, ami egyfajta összegzés és újraértelmezés is a tervezők részéről. A csillogó anyagokkal és ezüst díszítésekkel megspékelt monokróm kollekció már kapható a belvárosi 581 Designer Pop Up Store üzletben.

Utcai divat és uniszex vonal Szegedi Katánál

"A darabok megalkotásának kiindulópontja Gazdag Konrád fotója, mely printként eredeti és Kata által roncsolt formában is megjelenik a ruhákon. A kollekciót José Parlá munkássága is befolyásolta, hisz Katához hasonlóan a Brooklynban élő művész is az utca lüktetéséből, a metropoliszok hangulatából merít“ – olvasható a tervező sajtóanyagában. A glitch art, azaz a hibaművészet, a képmanipuláció, roncsolás és újjáteremtés ihlette kollekció színvilágát javarészt a terepzöld, a babakék, a narancs, a fekete, valamint az ezüst jellemzik, mi pedig szívesen látnánk a ruhatárunkban a földig érő bársony ruhát, a flitteres nadrágot, illetve az ezüst bomberdzsekit is a nyári szezonban.

Konsánszky és a távol maradás

“Konsánszky Dóra 2016-os tavaszi-nyári kollekciója az Absentee nevet kapta. A fogalom magyarul egyszerre vonatkozik a 'távol maradó' és a 'hiányzó' személyre. A fő ihletforrást Szjerdene zenéjének különlegesen finom hangzásvilága adta a kollekcióhoz” – áll a tervező sajtóközleményében. A javarészt fekete, törtfehér és irizáló smaragd színeket kapott kollekció egyébként egyszerre idézi a húszas évek jazz-korszakát és a nyolcvanas évek sportruházatainak hangulatát, így aki nem feltétlenül a klasszikus nyári ruhákat keresi az üzletekben, az garantáltan szeretni fogja a tervező új kollekcióját is, ami megtalálható az Aladár utcai showroomban, a márka online boltjában és az ötödik kerületi Designer PopUp Storeban is.

Nanushka hozza a szokásos formáját

A letisztult vonalakban erős tervező idén sem okoz csalódást rajongóinak, tavaszi-nyári kollekciója tele van basic darabokkal, pólókkal, csinos blúzokkal és laza nadrágokkal. A természetes színekben gazdag új Nanushka kollekciót egyébként az amerikai Hopi indiántörzs kultúrája, valamint a Zen világa ihlette, aki pedig már most leszeretne csapni egy-két alapdarabra, az az online boltban megteheti.

Farkas Bertalanból és az űrutazásból inspirálódott a USE unused

A Je Suis Belle-hez hasonlóan Godena-Juhász Attila és Tóth András márkája, a USE unused is most ünnepelte 10. évfordulóját. A tavaszi-nyári kollekció inspirációforrása az előző évekhez hasonlóan idén is magyar vonatkozású volt, ezúttal Farkas Bertalan munkásságából és a magyar űrutazásból merítettek ihletet a tervezők. A fekete, a bézs, a barack, valamint a narancs színpalettán mozgó kollekcióból szerettük a vállréssznél kivágott mintás blúzokat, a buggyos zsebekkel ellátott bézs szettet és a túlméretezett nadrágkosztümöt is.

Gorka Lívia és a kínai tusfestészet inspirálta a Nubut

“A kollekcióhoz a Kezemura márkával együttműködésben készültek kerámia medálok és kitűzők. A formák tekintetében a sréh szálirányban szabott textíliák finom esése és a mereven álló sziluettek játékos kontrasztot alkotnak. A változatos kötélövek derékhangsúlyossá teszik a kollekciót. A tervezők által használt textileken stilizált bambusz- és virágminták jelennek meg, a tusfestésnél használt hagyományos fekete szín mellett színes verzióban is” – olvasható a Nubu sajtóanyagában, melyből azt is megtudtuk, hogy a márkát a kínai tusfestészet és Gorka Lívia keramikus munkássága inspirálta a 2016-os tavaszi-nyári kollekció tervezésénél. Kattintson a galériára, és nézze meg, hogy milyen menő dolgokat terveztek a hazai márkák a szezonra!

Oszd meg másokkal is!
Mustra