Ennyit változtak az eljegyzési gyűrűk az elmúlt 100 évben

Valószínűleg a közelgő esküvői szezonnak köszönhető, hogy újabb kisfilmmel bővült az elmúlt 100 év ruhatrendjeit, rúzsdivatját, sminkelési szokásait, afrofrizuráit vagy Japán smink- és hajtrendjeit bemutató sorozat, ami ezúttal az elmúlt 100 év eljegyzési gyűrű divatját mutatja be.

A közel három perces videóból megtudtuk, hogy az 1910-es években a napjainkban klasszikus eljegyzési gyűrűként emlegetett szín- és formavilág volt divatban, míg az 1920-as években már jóval feltűnőbben ragyogott az a gyűrű, mint a 10 évvel korábbi társai. A harmincas évekre divatba jött az ovális forma, a negyvenes években meg inkább pecsétgyűrűre emlékeztetett a romantikus ékszer.

Az ötvenes években trendinek számított a szemkápráztatóan nagy kő és visszatért az arany, a hatvanas évekre pedig már a jóval letisztultabb formák voltak divatban, ami nem tartott sokáig, mivel a hetvenes évekre újra visszatért a csillogás és jól láthatóan a drágakövekre fókuszáltak az ékszerészek a tervezés során. Meglepő módon az 1980-as évek jegygyűrűi inkább a 10-es és 60-as évekre jellemző egyszerűséget sugallták, míg a 90-es években kövekkel rakták ki a gyűrű oldalait is. A 2000-es évekre a hercegnős rongyrázás lett a menő, ami a 2010-es évekre is megmaradt azzal a különbséggel, hogy az elmúlt 100 évhez képest először került színes drágakő az átlátszó gyémánt helyére.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek