StyleCouch: milyen cipőhöz milyen nadrág passzol?

style couch.png
Dívány

Újra kedd van, ami azt jelenti, hogy StyleCouch sorozatunk újabb részével jelentkezünk. Míg múlt héten abban segítettünk, hogy mit érdemes viselni széles csípőhöz és kis mellhez, most a férfidivat felé vesszük az irányt és Zsombor nevű olvasónknak segítünk. Ő azért keresett meg minket, mert nem mindig biztos abban, hogy milyen cipőhöz milyen nadrágot "illik" felvenni - ha kíváncsi a válaszra, olvasson tovább.

„Sziasztok! Mindig is kíváncsi voltam arra, hogy különböző nadrágokhoz (farmer, szövet vagy chino) milyen cipőt lehet felvenni, de eddig nem tudtam kitől megkérdezni. Az öltözködésemről pár szóban: hétközben többnyire elegáns ruhákat viselek, hétvégente és este viszont szeretem lazábbra venni :)" – írta nekünk, mi pedig úgy döntöttünk, hogy a szöveges válasz mellett készítünk egy infógrafikát is.

Mi az a StyleCouch?

Új sorozatunkban olvasóink divattal kapcsolatos kérdéseire válaszolunk. Az eddigi részeket ide kattintva találja, ha pedig ön is kíváncsi valamire, ide kattintva írhat nekünk levelet.

A lenti táblázat (reméljük) elég beszédes, de azért egy kis magyarázatot mégis adunk hozzá. A legfontosabb, hogy nem kizárólag ezekről a ruhadarabokról van szó, hanem általánosan kell értelmezni: nadrágok közül egy sortot, egy hétköznapi(bb) szövetet, egy fényesebb anyagból készült öltönynadrágot, egy sötét és egy világos (koptatott) farmert, egy chinót és egy fehéret választottunk. Ezeket állítottuk párba fényes "ünneplős" cipővel, matt(abb) bőrcipővel, espadrilles cipővel, magasszárúval, tengerészcipővel, fehér (vagy világos) tornacipővel és bakanccsal. 

A táblázatot két irányból is értelmezheti: egyrészt megnézheti, hogy az egyes nadrágokhoz milyen lábbeli passzol (például egy sötétkék farmert a fényes bőrcipőn kívül szinte mindennel felveheti, míg a szövetnadrághoz szerintünk csak a felsoroltak fele), és fordítva is – utóbbi szempontból a legsokoldalúbb a fehér tornacipő, mert az mindenhez passzol. Kétszer gondolja meg, ha fehér nadrágot szeretne, ugyanis bár sokan viselik barna bőrcipővel, szerintünk az ficsúros és egyébként sem praktikus ruhadarabról van szó: sehol nem tud benne leülni és könnyen koszolódik.

Ha kedvet kapott és venne egy cipőt, itt megnézheti, miket találtunk a szaküzletekben, itt pedig azt, hogy miket a fast fashion üzletekben. Alább a piros szín azt jelzi, a két darabot inkább nem párosítanánk, a zöld szín azt jelzi, jól megfér egymás mellett adott cipő és nadrág!

Kattintásra megnő!
Kattintásra megnő!divany.hu
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek