Tavaszi férficipőkörkép: ezt kapni a szaküzletekben

Múltkori tavaszi körképes posztunk után adta magát, hogy a fast fashion üzletek után a szaküzletekben is megnézzük, mivel készülnek a tavaszra: kiderült, teljesen más kép él a cipőüzletek fejében az idei év trendjeiről – így lehet például az, hogy míg a Reservedben vagy a Croppban egymást érik a magasszárú lábbelik, addig ezekben alig lehet találni belőlük. 5 üzlet, számtalan cipő a galériában, árak és benyomások a hajtás után.

Sportsdirect

Legutoljára a bakancskörképen voltunk itt, most azért sokkal üdítőbb, hogy szinte csak félcipőket látni a boltban. A nevéhez hűen a legtöbb lábbeli (utcára is hordható) sportcipő, de annak sem kell megijednie, aki csak most venne melegebb surranókat, mert azokból is van jó pár. Az üzletben egyébként állandó akciók vannak, de igazán csak az jár jól, akinek minimum 43-as lába van. A sok mega sale/best price címke kicsit zavaró, ezért próbáljon meg ne az árakra, hanem a cipőkre koncentrálni elsődlegesen. Szó szerint rengeteg lábbeli van (ezt a galériában láthatja is), szóval ne 10 percet szánjon arra, ha itt akar bevásárolni tavaszra. Ha szereti az Adidast, duplán jó hírünk van: nemcsak az eredetit, de egy csomó hasonmást is beszerezhet. Ha inkább előbbit venné, de jobb áron és használtat, akkor ajánljuk a Csórát, ott simán kifoghat egyet.

Humanic

Teljesen olyan érzésünk volt, mintha három hónapja is pontosan ugyanezek a cipők és ugyanott lettek volna – mondjuk annak nem baj, aki szereti az állandóságot. Bakancsok egyébként most féláron vannak (30 ezer helyett), de hogy a tavaszról is szó essen: a már megszokott Mustang félcipők mellett előkerültek a Converse-ek is. Bugattit 30 felett, Tommy Hilfigert pedig 19 ezertől vehet - ha olcsóbban megúszná a félcipők beszerezését, akkor jó opció lehet a saját márkás T-Sign, aminek darabjai tízezer alatt elérhetőek. Úgy tűnik, a magasszárúság a fast fashion boltok sajátja, itt ugyanis vadászni kellett ezt a fazont, míg az említett helyeken egymást érték.

Deichmann

Magasszárúak itt se nagyon voltak, pedig egy évvel ezelőtt mindenkit ide küldtünk volna, ha ilyet akart. Helyette van viszont indokolatlan bőr slipon, ami biztos szerepelne a Soha ne vegye meg ezeket a ruhadarabokat cikkünkben. Hogy miért? Mert zoknival furán néz ki, anélkül pedig beleizzad a lába. Közepesen átlagos műbőr hatású félcipőkből itt sincs hiány és itt is mintha egy kicsit megállt volna az élet. Sportcipőkből főleg olyan van, amit a szaküzletekben automatikusan átugrik a szemünk. Egyébként itt is menő az Adidas: a hosszabb, lapos fazon esetében egymás mellé tették az eredetit és a klónjait is: utóbbit előbbi töredékéért.

Office Shoes

Tudjuk, almát a körtével, de az előző boltokhoz képest elképesztően drágák az itteni cipők: amit ránézésre 7-8 ezer forintnak saccoltunk, annak a címkéjén 20 ezer forintos ár virított, a Lacoste félcipőket pedig 40-45 ezer forintért árulják. New Balance-ok is vannak, bár még úgyis az Asos-ról rendelnénk, hogy a kézbesítés valamelyik szakaszában többször is elveszett az onnan rendelt cipőnk, ugyanis ott sokkal fantáziadúsabb fazonok vannak. A Boxfresh és a Skechers cipői mintha teljesen egyformák lennének: olyan érzésünk volt, mintha ugyanaz a lábbeli lenne kint a falon legalább tízszer. A Gant félcipői szépek, régóta szemezgetünk is velük: továbbá 15 ezer forinttól kapni itt Vanseket is. Tipp: ha jó áron venne használat belőlük, erre tessék.

CCC

Az üzlet a Humanic és a Deichmann között van félúton – mind árban, mind minőségben. Ha szereti a félcipőket, ide menjen, bár igazán letisztultat nem itt fog találni. Egyébként itt is van "ünneplős" és nem is olcsó (15 ezer forint). Amúgy a CCC sem ült fel a magasszárú vonatra, alig találni ilyen cipőt itt. A pulzusunk nem igazán változott az üzlet bejárása közben: olyan, mintha összesen három fazon lenne különböző díszítésekkel. Azt viszont mindenképpen meg kell említenünk, hogy láttunk egy nagyon szép bőrcipőt: ha szükségünk lenne egyre, biztos, hogy itt vennénk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra