Ilyen 8 millió dollár Lady Gaga fülében

A csodaszép és elképesztően drága estélyik mellett a celebnők mindig a legdrágább és legcsillogóbb ékszerekben parádéznak az Oscaron: így volt ez 2016-ban is. És míg a ruhák esetében az "elképesztően drága" pár ezer, maximum pár tízezer dollárt jelent, addig a csillogó ékszereknél ez már dollármilliókban mérhető! Például Lady Gaga két, nem is olyan hivalkodóan nagy fülbevalója 8 millió dollárba kerülne, ha ki akarná fizetni őket.

A Lorraine Schwartz celebek

Az énekesnő a Lorrain Schwartz ékszerháztól kapta kölcsön a fülbevalókat, áruk forintra átváltva 2,3 milliárd, de ha nem magyar viszonylatokban gondolkozunk, akkor kijön az összegből egy közepesen nagy Los Angeles környéki ház. Nem véletlen, hogy az Oscar gála kaliberű eseményeken a celebnőkön lógó dollármilliós ékszerekre külön emberek vigyáznak, borsos biztosítást kötnek rájuk és amikor épp nem viseli őket a kiválasztott híresség, akkor is komolyan őrzik őket – hogy elkerüljék azt, ami 2013-ban Cannes-ban történt.

A New York-i Lorraine Schwartz ékszerház egyébként nagyban építi reklámját celebnőkre és gálákra, 2002 óta ott vannak ékszereik szinte mindenhol, és ezt büszkén posztolják is közösségi oldalaikra. Csak hogy pár hírességet említsünk, akik Schwartz ékszerekben gáláztak: Halle Berry, Beyoncé, Jennifer Lopez és Kim Kardashian, utóbbinak 20,5 karátos eljegyzési gyűrűjét tervezte Schwartz.

De vissza a 88. Oscar gálához! Lady Gaga smaragd-vágású, összesen 90 karátos fülbevalókat vett fel, melyek felső köve 30 karát, alsó 60 karát értékű. Emellett eltörpül az a szívalakú eljegyzési gyémántgyűrű, amit Gaga vőlegényétől, Taylor Kinney-től kapott.

Gagán kívül a 33 éves Priyanka Choprát (korábbi Miss World) is a Lorraine Schwartz látta el ékszerekkel, ő közel 8 millió dollárt viselt testén, de neki a fülbevalója egymagában nem, "csak" három gyűrűvel együtt érte el ezt az összeget. Az 50 karátos fülönfüggő 3,2 millió dollárt (915 millió forint) ér, az egyik, 22 karátos gyűrű 3,4 millió dollárt (972 millió forint), a másik, rózsaszínes, 10 karátos gyűrű 850.000 dollárt (243 millió forint), a harmadik, 8 karátos gyűrű (ami rajta sincs a képeken) 300.000 dollárt (86 millió forint) ér. 

A Lorraine Schwartz Heidi Klummal is nagylelkű volt, neki egy 20 karátos, fehér-rózsaszín háromszög alakúra csiszolt, pavé gyémántokkal körberakott köves "Golconda" gyűrűt adott kölcsön. Emellett látunk még az ujján pár gyémántot, ezek közül az egyik 12, a másik egy 16 karátos, és néhány kiegészítőjét még csak nem is látjuk. A modell fülében is 20 karátnyi gyémánt lóg, csak szólunk. Klum a baromi ronda estélyije mellé a Daily Mail értesülése szerint összesen 67 karátot, azaz 2,5 millió dollárt (715 millió forintot) viselt. Kár azért az estélyiért.

Chrissy Teigen is versenyben van, ő 2,8 millió dollárt (800 millió forint) bírt magára aggatni vasárnap, fülében 20 karátos pezsgőszín ékszerek, ujjain 30 és 12 karátos pezsgőszín gyűrűk figyeltek. Sofia Vergara is a Lorraine Schwartznak köszönheti ékszereit, készülődéskor valószínűleg nem is sejtette, hogy 65 karátos, zafírokkal és gyémántokkal díszített fülbevalója plusz a 15 karátos zafír és gyémánt gyűrűje semmiségnek fog tűnni az ex-Miss World ékszerei mellett.  

A Harry Winston ház

Kerry Washington hasonlóan járt, mint Klum: nem került fel a legjobban öltözöttek listájára, de 42 karátos vinatge, 1963-ban készült gyémánt és platina fülbevalóiról azért illik megemlékezni – ezeket a Harry Winston ékszerháztól kapta az eseményre. Charlize Theron szintén Harry Winstonnál járt, az ő mély dekoltázsába 48,8 karátnyi áttetsző gyémánt lóg, platinába foglalva. Impozáns. A Winston-ház 1932 óta foglalkozik gyémántokkal, Harry Winston ideje alatt már egybeforrt a márkanév a hollywoodi hírességekkel, de királynőknek és hercegnőknek is tervezett az alapító.

Mit tud a Chopard?

Saoirse Ronan egy felemás arany Chopard fülbevalóval próbálkozott, melynek egyik fele 18 karátnyi zafírral és gyöngyökkel, másik 6 karátnyi jadeittel és 3,25 karátnyi gyémánttal van kirakva. Julianne Moore közel 13 karátos, fehérarany Chopard fülbevalókat választott a Chanel estélyihez: a párosítás tökéletesen sikerült. A Chopard is elmaradhatatlan márka a vörösszőnyeges eseményeken: az 1860 óta fennálló ékszerház is felsimerte a celebekben rejlő hirdetési lehetőséget.

És a többiek...

Olivia Wilde a mélyen dekoltált Valentino estélyihez egy divatos nyakra simuló ékszert vett fel, természetesen ez is gyémántokkal van díszítve, de azt sajnos nem tudjuk, ezt melyik ékszerháznak köszönhetjük. Azt viszont tudjuk, hogy Cate Blanchett platina és gyémánt fülbevalóját a Tiffany & Co-nál lehet beszerezni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra