Felejtse el Rihannát, mutatjuk a legújabb stílusikont!

Máris Rihanna utódjaként emlegetik a pop- és divatszakmában a dél-koreai énekesnőt, Chaelin Lee-t aka CL-t, akire vagány és kísérletező stílusa miatt hamar felfigyeltek a kreatívtervezők és gyakran felbukkan az olyan innovatív, fiatalokat megcélzó márkák bemutatóinak az első sorában, mint az Alexander Wang, a Jeremy Scott, a szájpeckes Hood By Air, a pasivonalban utazó Nasir Mazhar, Astrid Andersen és Sam MC, de már olyan felsőkategóriás divatházak is lecsaptak a 24 éves énekesnőre, mint a francia Chanel vagy a Dior.

„Az ázsiai nőket általában félénknek gondolják az emberek, holott én nagyon is erős vagyok” – fejtette ki a 2007 óta aktívan dolgozó énekesnő, aki szülővárosán, Szöulon kívül rengeteg időt töltött Japánban és Franciaországban is az elmúlt években. CL-nek egyébként van egy nemzetközileg ismert és elismert zenekara, a K-popban és hip-hopban nyomuló 2NE1, aminek Bom, Sandara Park és Minzy mellett ő a negyedik tagja. A számos nívós díjat és jelölést bezsebelő lánybandát állításuk szerint Madonna, a Queen és Lauryn Hill munkássága inspirálja a leginkább.

Emlékeznek még a Moschino „Ready to Bear” néven futó macis kollekciójára, vagy bármelyik agyszüleményre az autómosós, a Super Mariós vagy a Spongyabobos cuccokból? Nos az énekesnő előszeretettel jelenik meg ezekben a ruhadarabokban és bevállalósságának köszönhetően Jeremy Scott egyik kedvenc múzsájává és havernőjévé vált az elmúlt években, tehát Miley Cyrus mellett CL is a 21. századi popkultúra meghatározó szereplőjévé vált. „Jeremy Scottot már tíz éve ismerem és az egyik legjobb barátom. Rengeteg embert ismerek még itt Los Angelesben, mivel van, hogy Scottnak el kell mennie Milánóba a Moschinóval dolgozni. De itt Los Angelesben ő az egyetlen igaz barátom” – mondja a popsztár.

„Van a K-pop és van CL. Ő kifejezetten nem is K-popot játszik, egyszerűen csak nagyszerű zenét csinál. Láttam játszani Brazíliában, Chilében, Argentínában és Európában is, ahol olyan lányokat láttam a közönség sorai között, amilyeneket a Moschino bemutatókon szoktam" – áradozott róla a 40 éves tervező.

A Dazed & Confused magazin a 2015-ös őszi-téli kiadásában hozott le egy modern fotósorozatot és interjút a popsztárral, melynél CL és a lap stylistja, Emma Wyman igencsak izgalmasan válogatták össze a ruhákat, jól megfértek egymás mellett a Riccardo Tisci féle Givenchy ruhák és kiegészítők, valamint az Alexander Wang által tervezett sportosabb darabok és telitalpú cipők is. „Nem szeretem beskatulyázni magam, nem is szeretném, ha bármilyen formában csak egy kategóriába sorolnának be. Többnyire rappelek a 2NE1-ben, de vannak olyan számok, ahol énekelek is és én szeretek énekelni. Szóval nem szeretném, ha engem rapperként emlegetnének” – mondja CL, akinek a szakemberek és lemezkiadók szerint is sikerült felülkerekednie a híresen konzervatív Dél-Korea kulturális különbségein és igazi nemzetközi sztárrá vált az elmúlt években.

Is that @xxxibgdrgn in the back*#옵퐝

CL (@chaelincl) által közzétett fénykép,

Az elmúlt év egyik nagy slágere volt a ’Hello Bitches’ című szám, ami egyfajta himnusszá nőtte ki magát a K-pop rajongók körében, rengeteg kamaszlány fújja kívülről a számban hallható „Got hella dough, Hello Kitty getting hella old, want me to love them long time and I tell em ’no.” refrént is. A Salt-N-Pepa egyik 90-es évekbeli klipjére emlékeztető videón ugraló CL-nek azonban van egy másik, komolyabb oldala is, nagy rajongója például a furcsa fejdíszeknek és gótos stílusú arcékszereknek is, ezekben gyakran pózol az Instagram oldalán is, amiből arra merünk következtetni, hogy az énekesnek van egy elvontabb énje is.

#HELLOBITCHES

CL (@chaelincl) által közzétett fénykép,

De CL-nek van egy fiúsabb oldala is, gyakran kapják lencsevégre buggyos motoros- vagy bomberdzsekiben, Nike sapka alá betűrt hajjal, kilencvenes éveket időző bőgatyában, bakancsban vagy edzőcipőben. „A családomban sok lány van. A koreai csapatom a BIGBANG egy fiúbanda, velük dolgozom együtt, ők egyszerre a stylistjaim és a barátaim is. Én vagyok az egyetlen, aki kilóg a 2NE1 tagjai közül a sorból, mert túl fiús vagyok” – mondja CL, akinek jövőbeni tervei között természetesen a szólókarrier szerepel.

+tobaccovanille+

CL (@chaelincl) által közzétett fénykép,

A 10 éve reflektorfényben élő énekesnő azért bedőlt az egyik legijesztőbb hollywoodi trendnek és Rihanna, Madonna, Asap Rocky, Chris Brown, Katy Perry és P. Diddy után ő is megmutatta méregdrága aranyfogait az Instagram oldalán, ahol jelenleg 3,7 millión követik a divat- és popszakma új kedvencét. Nem lepődnénk meg, ha nemsokára vele tervezne kapszulakollekciót piacra dobni a H&M vagy valamelyik feltörekvő divatház tervezőzsenije. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy mitől is olyan menő CL manapság!

@wkorea

CL (@chaelincl) által közzétett fénykép,

Oszd meg másokkal is!
Mustra