Jobb befektetés a Birkin táska, mint az arany

Annyira már meg sem lepődtünk a Baghunter által végzett felmérés eredményén, miszerint az Hermes Birkin táskája legalább akkora befektetés, mint az arany vagy egyes részvények. Sőt, az eredményekből kiderült, hogy jelenleg sokkal kevésbé kockázatos befektetni a világ egyik legexkluzívabb táskájába, mint belépni a tőzsdére vagy bevásárolni aranyrudakból.

Naná, hogy Kim Kardashian anyja is Birkinnel rohangál.
Naná, hogy Kim Kardashian anyja is Birkinnel rohangál.Neil P. Mockford / Europress / Getty

Vagyis ha tulajdonosa egy Birkin táskának, az sokkal jobban megtérül, mintha egy aranyrudat rejtegetne a páncélszekrényben, mivel a táska jelenleg 500 százalékkal ér többet, mint az 1984-es hivatalos piacra kerülésének az idején. A Baghunter kutatása rámutat, hogy a gazdaságilag vagy jó vagy rossz évet záró S & P szerint (Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő intézet, mely pénzügyi kutatásokat és kötvény-részvénypiaci elemzéseket tesz közzé) az arannyal ellentétben a Birkin táskának soha nem csökkent az értéke az elmúlt időszakban. A táskák ára 2001-ben ugrott meg jelentősebben, pontosan 25 százalékkal, a legkisebb növekedést pedig 1986-ban mutatta, akkor mindössze 2,1 százalékkal ment fel az értéke. Egy tavalyi aukción például rekord áron, 154 ezer fontért, 63,7 millió forintért kelt el egyetlen darab Birkin táska.

Eva Longoria már sorra került azon a bizonyos várólistán.
Eva Longoria már sorra került azon a bizonyos várólistán.Europress / Getty

A celebnők egyik kötelező státuszszimbólumára természetesen legalább egyéves várólista van, a szakemberek mégis azt javasolják, hogy érdemes feliratkozni arra a listára, mivel a nagybetűs 'IT BAG' ára várhatóan tíz éven belül meg fog duplázódni, így akár remek öröksége lehet majd az utódoknak. A táska egyik legnagyobb rajongója valószínűleg Victoria Beckham, neki körülbelül 591 millió forint értékben vannak Birkin tatyói a gardróbban. Ha időközben befektetne egy szintén jó üzletnek számító kis fekete ruhába, ajánljuk ezt a klasszikus darabot, erre csak körülbelül 900-an várakoznak előttünk.

Játszósruhával is menő a Birkin az örökösnő, Nicky Hilton szerint.
Játszósruhával is menő a Birkin az örökösnő, Nicky Hilton szerint.Bauer-Griffin / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Mustra