Leárazás: 50% majdnem mindenhol

Sokan várták már a leárazásokat: legalábbis ezt gondoltuk, míg be nem értünk az Aréna és Mammut mellett vasárnap is nyitva tartó WestEndbe, ahol reggel 10-kor alig lézengtek. Délre azért jobban beindult az élet, de a korábbi években megszokott nagy roham és 40 perces sorállások elmaradtak, talán azért, mert sokan nem bíztak benne, hogy 27-én nyitva lesz bármi is. Vagy van jobb dolga is az embereknek, mint féláron is drága ruhák közt túrni, amik nagy részét ráadásul már az ünnepek előtt meg lehet venni a teljes árnál olcsóbban. Azért mi tettünk egy kört, hogy megnézzük, miért érdemes elindulni, ha épp vásárolgatni van kedve.

Mango

A Mango volt az egyik első üzlet, amit meglátogattunk, furcsa volt, hogy szinte senki nem volt a boltban rajtunk kívül. Emlékszem, amikor 2 éve akkora sor állt a kasszához 27-én már nyitás után, hogy kilógott a boltból, na most semmi nem volt. A ruhák nagy része tényleg féláron van, ami nem, az is rendesen le van árazva. Arra, hogy a 40 ezres teveszín kabátot elhozzam 20 ezerért, még várni kell pár hetet, egyelőre 27.995 forint. Féláron kaphatók a western hangulatú, rojtos hasítottbőr dzsekik, de valószínűleg nem ezek fognak leghamarabb elfogyni, hanem a 9995 forint helyett 4995-be kerülő shopperek és a többi féláras táska.

H&M

Röviden: ugyanaz van, ami 24-e előtt volt. Rengeteg leárazott holmi, de annyi, hogy ésszel felfogni se lehet. Én azt gondolnám, hogy valószínűleg senkinek nincs már szüksége 3500 forintos tréningre és mintás pulcsikra, mert aki akart ilyesmit, már megvette korábban, de ennek ellentmond, hogy sor állt a kasszához és viszonylag sokan keresgéltek a sztendereken.

Tally Weijl

Itt továbbra is nagyon hangos a zene és úgy látszik, az volt a 2015-ös őszi trend, hogy minden pulcsi csak hasközépig ér. Ezeket most a teljes árnál valamivel olcsóbban, de még mindig 3 ezer forint körüli áron lehet elhozni, pedig nem valami meggyőzőek. 

Bershka

Az Inditex csoport összes üzlete elkezdte a leárazást, de talán a Bershka a legelérhetőbb árú mind közül. Kötött pulcsikat 2500 forintért, farmereket 3500-ért lehet hazavinni, és a cipők között is vannak jól 4 ezer forint alatti áron.

Zara

A magasabb árak ellenére a Zarában tolongtak az emberek, pedig azért egy 30 ezer forintra leárazott kabát nem kihagyhatatlan ajánlat. Szoknyákat 6995 ezer forintért, táskákat 9995 forintért, kitűzőket 2995 forintért láttunk: de talál ezen kívül pulcsikat és farmereket is a galériában, árakkal!

Women's Secret

Itt is elkezdődött a leárazás már karácsony előtt, de most indult be igazán, és most még méret is van a legtöbb dologból. Már 1500 forintért lehet melltartót venni (ráadásul szépet!), de a legtöbb melltartó 2500-3000 forint között kapható. Kivétel ez alól a szokásos basic kollekció, amire nem vonatkozik az 50%-os leárazás, csak a szokásos "egyet fizet, a második féláron jár" akcióval érdemes számolni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek