Kényszerbetegeket sérteget a Target

Nem kellett sokat várni az év első csúnyapulcsi-botrányára, a Targetnél ugyanis gondoskodtak róla, hogy mindenki az ő karácsonyi dobásukon puffogjon a szezonban. A cég azzal húzta ki a gyufát többek között a Twitterezők körében, hogy egy ünnepi színekben pompázó, "OCD - Obsessive Christmas Disorder" feliratú karácsonyi pulóvert dobott piacra. Az OCD egyébként az "obsessive compulsive disorder" rövidítése, mely egy szorongásos zavart, kényszerbetegséget jelöl. Ami kicsit sem vicces.

Az internetezőket igencsak megosztja a poénosnak szánt karácsonyi darab, mivel egyesek szerint a Target ezzel elbagatellizálja a mentális betegségek komolyságát. Sokak szerint be kellene szedniük a polcokról a pulóvert, míg mások „undorítónak” és „gúnyosnak” találták a vállalat által használt feliratot – írja a Today.com.

„A Nemzeti Mentálhigiéniás Intézet szerint közel 2,2 millió amerikai felnőtt él obszesszív-kompulzív zavarral” – írja Sarah Basil (FrowningLion), míg más Twitterezők szerint ez a szám a 3,3 milliót is eléri Amerikában. A Target érzéketlen húzására a bipoláris betegeket támogató Bipolar Us is reagált, aki bojkottot hirdetett a cég ellen, mialatt mások a Change.org nevű oldalra töltötték fel petíciójukat és arra kérik a vállalatot, hogy távolítsa el a jogsértő pulóvereket az üzletekből. A felháborodott aláírók szerint az ünnepekre piacra dobott pulóver politikailag nem korrekt, mivel félretájékoztat és megbélyegez másokat.

Így néz ki az év legmegosztóbb csúnya pulcsija.
Így néz ki az év legmegosztóbb csúnya pulcsija.target.com

„@Target én, aki valóban OCD-s, igazán hálás lennék, ha nem árulnád a betegségemet úgy, mint egy divatos terméket” – írta ki a közösségi oldalra Reign (ReignMurphy).

„Hé, Target azért ez durva. Szabaduljatok meg tőle. Feladó: egy vevő, aki a súlyos OCD betegsége miatt rengeteget hiányzott az általános iskolából” – jegyzi meg Sarah Basil (@FrowningLion). Egyébként nem a több mint 1800 bolttal piacon lévő Target az egyetlen, mely hasonló felirattal értékesíti karácsonyi kollekcióját, az Amazon.com oldalán például ugyanilyen sértő szójátékkal ellátott bögrét és párnát is lehet rendelni, előbbit 18.99 dollárért (5530 forintért), utóbbit pedig 15.99 dollárért (4652 forintért). A Targetnél várhatóan visszahívják majd az üzletekből a pulóvereket, de addig is, 22.40 dollárért, körülbelül 6519 forintért lehet rá lecsapni. Ön mit gondol? szavazzon!

Szerintem...

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra