Különleges lakkok tesztje: színváltóst vagy mattot szeretne?

Teszteltünk már gyorsan száradó lakkokat, tartós lakkokat, különleges lakkokat és olcsó lakkokat is. Most megint körülnéztünk, hogy mire számíthat, aki az egyszerű, egyszínű termékek helyett valami másra vágyik. 

1. Miss Sporty Crush on you (7 ml) és Lovely Baltic Sand (8 ml)

Egész nyáron a Lovely Pastel Pepper és Summer Sand körömlakkjait használtam, és nagyon szerettem őket, mert amellett, hogy jól néztek ki, viszonylag sokáig bírták. De eljött az ősz, és persze el is tűntek a polcokról, helyette jött a csillámos Baltic Sand kollekció, de gondoltam, azért kap egy esélyt. Válogatás közben vettem észre, hogy a Miss Sportynak van egy árnyalatban és állagban is teljesen ugyanolyan terméke, így az is a kosárban landolt. Mindkettőt nagyon egyszerű volt felkenni, mert elég széles az ecset, de itt vége is az hasonlóságnak, a Miss Sportyban nem sikerült olyan egyenletes eloszlatni a csillámokat, pedig kicsit meg is kevertem a lakkot az üvegcsében. Mindkettőből két réteget vittem fel, és a végén is szebb volt Lovely-lakkos felület, távolról nézve persze semmilyen különbség nem látszott. Ha szeretné, ha körmei úgy csillognának mint Dorothy cipői, akkor ruházzon be egy ilyen lakkra, ennyiért megéri. 

Milyen gyorsan száradt? Gyorsan, 10 perc se volt.

Milyen gyorsan kopott meg? A Miss Sporty egy nap alatt megkopott egy nagyon vékony csíkban a körömszélénél, de utána hősiesen tartotta magát, a Lovelynál 3-4 nappal tovább bírta.  

Hány napot bírt? Egy hetet. 

Milyen könnyű/nehéz volt lemosni? A Pastel Peppernél meg kellett küzdeni a kis szemcsékkel, ezért kicsit féltem, hogy mi lesz a csillámokkal, de pozitív csalódás volt mindkettő termék. Könnyű volt lemosni őket, bár csillámos lett a kezem közben, de szappanos vízzel az is lejött. 

Hány pontot kap?  4/5 (Miss Sporty) és 5/5 (Lovely)

Hol, mennyiért? Rossmann, Miss Sporty - 599 Ft, Lovely - 649 Ft

2. Színváltós lakk - Asos Colour Changing Nail Polish (2x ? ml)

Szeretné előcsalogatni az önben lakozó gyereket, szeretné, ha a munkahelyen mindneki az ön kezét csodálja? Na, akkor irány az Internet, és rendelje meg az Asos színváltós körömlakkját. Nem, nem bírja sokáig, sőt, méltatlanul kevés ideig tart, de tényleg szebb lesz tőle a napja, egyrészt mert tényleg változtatja a színét (nyilván nem a hangulatunkra, hanem a testünk és a környezte hőmérsékletére reagálva), másrészt mert olyan illata van, mint a Blendi fogkrémnek volt, és ezt valószínűleg az önnel egy lakásban élők/egy légtérben dolgozók is értékelni fogják. A lakkot könnyű felvinni, mert ennek az ecsetje is elég széles, de két rétegnél kevesebbet ne vigyen fel, sőt, a két réteg legyen inkább három, így nem lesz csíkos és nem üt át a mosolyvonal. Szerencsére gyorsan szárad így is, emiatt nem kell aggódnia, és indulhat a a móka, ugyanis már száradás közben is változik a lakk színe. 

Milyen gyorsan száradt? Gyorsan, 5 perc se volt. 

Milyen gyorsan kopott meg? 2 nap, és lehet, hogy nagy hiba volt az első nap kézzel megpucolni egy narancsot.

Hány napot bírt? 3 napot.

Milyen könnyű/nehéz volt lemosni? Nagyon könnyű. Akár le is lehet húzni egy rétegben, bár ez nem biztos, hogy jót tesz a körömnek, ellenben látványos, amikor a kis cafatok pillanatok alatt színt váltanak. 

Hány pontot kap? 3/5 Nem bírja sokáig, de rém látványos és szórakoztató. 

Hol, mennyiért? Asos.com, 6,50 font, de ezért az összegért két lakkot kap. 

3. Flormar mattító lakkréteg

A Flormar standjain mindig lehet különféle extra lakkokat kapni, én például ezt a matt hatású fedőlakkot szereztem be nemrég. Szeretem a matt lakkokat és az még ígéretesebb, hogy bármelyik lakkomból készíthetek mattot. Sajnos azonban kínlódás az egész: felkenés után tényleg remek a végeredmény, de nap végére lepattant egy festékdarab a középső ujjamról, amit ugye nehéz visszafesteni, mert nem csak a színes lakkot, de a matt réteget is vissza kell ügyeskedni a körömre. Összesen öt napig viseltem ezt a festéket, de a harmadik után már totál igénytelen volt és a matt hatás is elillant. Poénnak jó, de sokat ne várjon tőle.

Milyen gyorsan száradt? Alig 10 perc.

Milyen gyorsan kopott meg? Fél nap alatt.

Hány napot bírt? Összesen ötöt.

Milyen könnyű/nehéz volt lemosni? Könnyű volt.

Hány pontot kap? 3/5-öt, poénnak nem rossz egy-egy alkalomra.

Hol, mennyiért? Flormar szigetek (WestEnd, Aréna Pláza, Mammut)

+1.  L'Oréal Paris Color Riche Granite Effect Masque Lover (5 ml)

A színváltós és homokszemcsés körömlakkok sikere után kaptunk kölcsönbe egy gránithatású L'Oréal lakkot is. Az élénk színek után kicsit furcsa volt a nagy szürkeség, de ezt is meg lehet szokni, bár én hétköznap nem annyira hordanám, inkább valami különleges alkalomra tartogatnám, de ha teszt van, akkor teszt van. A kicsi kiszerelésért mindenképpen jár a plusz pont, mert ennyit talán még elhasznál az ember azelőtt mielőtt még ráun és/vagy ki kell selejteznie. Igaz, dupla vagy majdnem tripla annyiba kerül mint az első két körömlakk. Az első kör után kicsit elbizonytalanodtam, féltem, hogy sokszor át kell majd kennem, de végül két réteg bőven elég lett. Az ecset kialakítás ennél a terméknél is jó, alig kentem mellé, és egy-két szemcsét vissza kellett szuszakolni a körmömre, mert kicsit túllógott, de gyakorlat teszi a mestert. Az egyik körömről egyébként már a második napon lepattant egy pici darab, és a harmadik napon az éleknél is kezdett eltűnni a lakk, de csak ha jól közelről néztem meg. Egy hét után viszont végleg elengedtem a dolgot.

Milyen gyorsan száradt? 10 perc

Milyen gyorsan kopott meg? 3-4 nap alatt. 

Hány napot bírt? Egy hetet.

Milyen könnyű/nehéz volt lemosni? A lakk nagyon könnyen lejött, de– ahogy sejtettem – az apró kis szemcséktől piszok nehéz volt megszabadulni, talán még most is van egy pár a körmömön.

Hány pontot kap? 4/5

Hol, mennyiért? Rossmann, 1399 Ft

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek