Ez a menő a külföldi lapok szerint

Nemrég megmutattuk azokat a trendeket, amelyek a legnagyobb hatással lesznek az őszi-téli szezonra, ezúttal pedig összeszedtük azt a 12 témát, ami a legjobban foglalkoztatta a menő divatmagazinok szerkesztőit a szeptemberi kiadások összeállítása során. Nem fogja elhinni, hogy mennyire egy rugóra járt a főszerkesztők agya a szezonban. Nézze meg a hajtás után, hogy milyen divatirányzatokra, témakörökre, modellekre és hírességekre mozdultak rá a divatlapok az év második felében!

1. Kuba

Miután az Egyesült Államok bejelentette azon szándékát, hogy helyreállítaná a diplomáciai kapcsolatát Kubával, a divatszakma elözönlötte a karibi térséget. Ami teljesen érthető, hiszen a látványosságokban gazdag sziget kiváló inspirációforrás lehet a stylistoknak és a fotósoknak egyaránt. Persze az is elképzelhető, hogy csak az Instagramot elözönlő kubai posztok sarkallták a szerkesztőket arra, hogy ők is felfedezzék és népszerűsítsék a térséget. Mindenesetre Kubában járt a Porter, a CR Fashion Book, a Marie Claire, valamint a W magazin, mely Joan Smalls főszereplésével lőtt egy divatanyagot.

@JoanSmalls gets cozy in Cuba. Photo by #AlasdairMcLellan, styled by @Edward_Enninful. See more on wmag.com.

W magazine (@wmag) által közzétett fénykép,

2. Edie Campbell

Úgy tűnik, hogy a 24 éves brit modell nem csak Marc Jacobs egyik kedvenc múzsája, mivel szinte több és jobb munkái voltak, mint az összes „Jó csaj” modellnek együttvéve. A sokoldalú modellt leszerződtette a szezonban a H&M, a Target, de ő népszerűsíti az Yves Saint Laurent sminktermékeit is. Emellett olyan magazinok láttak benne fantáziát, mint a Madame Figaro, a Glamour, az amerikai Vogue, a Vogue Paris, a T, illetve a Love magazin.

Edie Campbell a Madame Figaro szeptemberi címlaplánya
Edie Campbell a Madame Figaro szeptemberi címlaplányaMadame Figaro

3. Instagramos címlapok

A nyomtatott formában is megjelenő magazinok nagy népszerűségnek örvendenek a közösségi oldalakon, kiváltképpen a divatrajongók által annyira felkapott Instagramon. Az amerikai Vogue már tavaly felfigyelt a jelenségre, ezért már a 2014-es szeptemberi kiadásban készített egy anyagot „Instagirls” címmel. 2015-ben a W magazin szentelt egy egész lapot a közösségi médiának, ők az egyik legtöbb követővel büszkélkedő celebmodellt, Gigi Hadidot tették a borítójukra. A Glamour Karlie Klosst faggatta a szociális média erejéről, míg az Interview magazin szelfiző hírességeket és modelleket tett címlapjára szeptemberben.

@mileycyrus facetimes with @mertalas for one of our eight September covers #InterviewGang @fabienbaron

@interviewmag által közzétett fénykép,

4. Tenenbaum, a háziátok

Wes Anderson láz söpört végig a divathét kifutóin az elmúlt szezonban, a Tenenbaum, a háziátok, valamint a Moonrise Kingdom című kultfilmekből inspirálódott többek között a Lacoste, a Gucci, illetve a Bally is. Így várható volt, hogy a trendet valamilyen formában feldolgozzák majd a divatlapok is az őszi-téli divatirányzatokat bemutató szeptemberi kiadásban. Margot Tenenbaumnak öltözünk a Vogue Brasil szerint, mely Isabeli Fontanával lőtt egy Anderson stílusú sorozatot, a W magazin szerkesztői pedig „Royal Flush” néven futó editorialjukban mutatják be a különc stílust. A Vogue ezúttal csak egy témába vágó esszével állt be a sorba, amit a csípős nyelvű Lynn Yaeger írt a lapnak.

Preview #septemberissue @isabelifontana for @voguebrasil , by me , Styled by @pedrosales_1 , Beauty by @rodrigocosta *

Zee Nunes (@zee_nunes) által közzétett fénykép,

5. Friss arcok, új modellek

Ahogy azt a szeptemberi kiadásoktól megszokhattuk, idén is ebben az időszakban mutatják be a modellvilág legújabb felfedezettjeit, mint például Molly Bairt, Willow Handet, Avery Blanchardot, Lineisy Monterót, Ruth Bellt valamint a Céline legújabb arcát, Ágnes Nieskét, akikkel várhatóan találkozni fogunk a napokban kezdődő divathét kifutóin is. A fiatal, még ismeretlen arcokat bevállalta idén a Dazed, a Numero, a Vogue Japan, a német Interview, valamint a Vogue Paris is.

Friss arcokat népszerűsít a Dazed.
Friss arcokat népszerűsít a Dazed.Dazed & Confused

6. Vicces hangulatú, vintage ihletésű anyagok

Ha valaki kételkedett volna abban, hogy valaha divatba jönnek majd a Gucci vagy a Miuccia Prada által bemutatott vintage és retro stílusú ruhadarabok, akkor most a nagy nemzetközi magazinok még azokat is igyekeznek meggyőzni a trend hitelességéről, akiktől igencsak távol állt ez a fajta öltözködés. Túlzás nélkül lehet állítani, hogy szinte nincs olyan divatlap, mely ne lőtt volna a témában legalább egy sorozatot vagy címlapot. Szemüveges könyvmolyokat, selyemblúzba és tweedszoknyába bújtatott modelleket népszerűsít többek között a Vogue Paris, a Vogue Italia, a Vogue Japan, a német Interview magazin, a T magazin, a L'Officiel Paris és a brit Harper's Bazaar is a szezonban.

A vintage a szezon egyik legnagyobb trendje a Vogue szerint
A vintage a szezon egyik legnagyobb trendje a Vogue szerintVogue.com

7. Az Empire sorozat és Cookie Lyon

Vélhetően azzal magyarázható az amerikai musical sorozat ilyen erős jelenléte a szeptemberi kiadásokban, mert szeptember 23-án adja a Fox az Empire című sorozat következő évadát. Azért azon egy kicsit még ennek tudatában is meglepődtünk, hogy Taraji P. Henson pimasz, akaratos karaktere mennyire elbűvölte a magazinok szerkesztőit és öltöztetőit. A hip-hop zenét népszerűsítő produkciót reklámozta szeptemberben a Harper's Bazaar, a Vogue és Carine Roitfeld egyre menőbb magazinja, a CR Fashion Book is. A zenés családi drámába ide kattintva nézhet bele.

Thank you again @harpersbazaarus @laurabrown99 @michaelavedonphotography so much fun!!!! ***

taraji p henson (@tarajiphenson) által közzétett fénykép,

8. Modellek gyerekei, celebrokonok

Az idei évben szinte minden az olyan jó génekkel megáldott családokkal volt tele, mint a Hadid, a Delevingne, a Waterhouse vagy a Kardashian / Jenner famíliák szerencsés tagjai. Az őszi magazinok figyelme viszont inkább az olyan új generációs testvérpárokra irányult, mint Kaia és Presley Gerber (Cindy Crawford gyerekei), vagy az őszi-téli Moncler kampányban is helyet kapó zenész testvérpár, Lucky Blue és Pyper America Smith – írja a fashionista.com. Kaiai és Presley Gerberrel idén a CR Fashion Book mellett a Vogue is készített egy anyagot, míg a Smith család gyermekeivel a Love, Suki és Immy Waterhouse-zal pedig a Teen Vogue foglalkozott a szezonban.

A shot from issue 7 of @crfashionbook !!! (Full issue coming in September)

Presley Gerber (@presleygerber) által közzétett fénykép,

9. Imádnivaló kisállatok

Szorgosan belénk sulykolták az elmúlt hónapokban a divatházak, hogy szőrme gallér, stóla és bunda nélkül el sem kezdődik majd az őszi-téli szezon. Így arra is számítani lehetett, hogy valószínűleg jópár divatlap borítóján feltűnnek majd a szőrme vagy kamuszőr kabátok szeptemberben. Azon viszont már mi is meglepődtünk, hogy a trendet kisállatokkal kísérlik meg eladni a divatlapoknál. Edie Campbell fekete bundában szorongat egy bébibárányt, míg Freja Beja Erichsen a Wall Street Journal címlapján egy fehér bundában teszi ugyanezt. Kirsty Hume a brit Harper’s Bazaar elején könyököl egy fehér lovon, Janice Alida pedig az olasz Marie Claireben ölelget bárányt a Dolce & Gabbana egyik legeladhatóbb virágos ruhájában. A Numero China Annika Krijt nyakába adott egy fehér macskát a fotózás alatt.

Idén sem ciki kisállatokkal népszerűséget növelni
Idén sem ciki kisállatokkal népszerűséget növelniWall Street Journal

10. 80-as éveket idéző glam rock hangulat

Bár a nyolcvanas évek nem a legdivatosabb évtizedként vonult be a történelembe, azért az az időszak is kitermelt néhány olyan jól fotózható, érdekes formát, amit a mai napig el lehet sütni a divatlapok vezércikkeiben és borítóin. Hála az olyan divatházaknak, mint a J.W. Anderson, Christopher Kane, a Saint Laurent, vagy a Versace, idén is öltözhetünk úgy, mint a nyolcvanas években. Ezt a kissé szürreális korszakot idézte meg többek között a brit Vogue, a Vogue Paris és a Numero is.

11. Cukorka- és pasztellszínek az őszre

Ezt a trendet is a címlapokkal csúnyán befürdött Pradának köszönhetjük. Az olasz divatház őszi-téli kollekciója ugyanis javarészt pasztell árnyalatokból, rózsaszínből, világoskékből és mentazöldből állt,amelyek jól kombinálhatóak a szintén divatban tartott semleges színekkel. Úgy tűnik, hogy a divatlapok szerint sem lesz ciki színes puszedlinek öltözni az ősszel, a trendet ugyanis felkapta a Teen Vogue, a Porter, az amerikai és a brit Harper’s Bazaar, valamint az Elle UK is.

Címlap csatát nyert a Prada ezzel a ruhával
Címlap csatát nyert a Prada ezzel a ruhávalVogue Japan

12. Erdőben vagy sivatagban pózoló boszorkányok

Az őszi szezon egyik legmeghatározóbb trendje a gótikus, viktoriánus vonal, így természetesen a szerkesztők is igyekeztek feldolgozni és értelmezni a javarészt fekete ruhadarabokat. Az előző pár szezonhoz hasonlóan azonban ezúttal is a természetbe kirakott boszorkányokon tudták csak elképzelni a divatházak kreációit. Az irányzatot feldolgozta többek között a Vogue Paris, a Vogue UK illetve a Harper's Bazaar UK is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek