Bukdácsolás és koppintásgyanú a Givenchy bemutatón

  Reméljük, hogy velünk együtt ön is izgatottan várta már a 2016-os tavaszi-nyári divathét kezdetét, ami nem is kezdődhetett volna máshogyan, mint egy kis botladozással. Természetesen a következő nap is tartogatott meglepetéseket a divatrajongók számára, mivel az 1952-ben alapított francia luxus divatház, a Givenchy nem csak butikot nyitott idén New Yorkban, de úgy döntött, hogy a tengerentúlon mutatja be kollekcióját is - és ez a bemutató is igen mozgalmasra sikeredett.

A bemutató újrahasznosított anyagokból álló látványelemeit Marina Abramovic-csal közösen készítette el a márka kreatívigazgatója, Ricardo Tisci, aki a brazil favellák „hangulatát” kívánta megidézni a Pier 26-ban, ahova több neves New York-i tervező, többek között Alexander Wang, Joseph Altuzarra, Michael Kors és Vera Wang ellátogatott, hogy üdvözölje a francia márkát a városban.

A javarészt fekete-fehér kollekció bemutatójával kapcsolatban két dolgot érdemes megjegyezni: Pooja Mor és a Victoria's Secret sztármodellje, Candice Swanepoel is hatalmasat taknyolt az akadálypályának beillő kifutón. A Victoria Secret szőke modellje később azt mondta, hogy elvesztette az egyensúlyát, de szerencsére komolyabb baja nem esett, megúszta egy csúnyább horzsolással (persze ez nyilván nem jön jól pont a divathéten).

Thank you to who ever picked me up off the runway tonight. **left with little scratches but mostly a bruised ego *** #ohwell

Candice Swanepoel (@angelcandices) által közzétett fénykép,

A tervező egyik szőke hajjal díszített vörös szőnyeges estélyi ruhájára pedig a szemfüles Jules Fashion hívta fel a figyelmünket, miszerint az egyébként inkább ijesztő, mint tetszetős darabhoz hasonló szőke hajjal borított kabátot a Maison Margiela is vonultatott már fel 2009-ben.

A kommentelők között azonban volt olyan, aki Jean Paul Gaultier korai kilencvenes évekbeli darabjait, elsősorban a Madonna Blond Ambition World Tour jelmezeit vélte felfedezni a ruhában. A más tervezőktől való inspirálódás persze nem ritka a tervezők körében. A tavalyi divathéten például épp a Givenchy 1997-es, Alexander McQueen által tervezett kollekciója előtt tisztelgett a Balmain 29 éves dizájnere, Olivier Rousteing.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek