Ezeket a cipőket érdemes beszerezni az ősszel

Az őszi szezon közeledtével nemcsak a ruhatárunkra, de a cipőkollekciónkra is ráfér egy kis ráncfelvarrás. Míg a nyarat egész jól megúsztuk kényelmetlen tűsarkúk és magassarkú szandálok nélkül, addig az előttünk álló hűvösebb időszak azért néha megköveteli az elegánsabb, magasabb sarokkal ellátott lábbeliket is. Összeállításunkban megnézheti, hogy milyen cipőkben járunk majd az ősszel dolgozni, munka után italozni és hétvégén kikapcsolódni!

Kígyóbőr bokacsizma

A klasszikus fazon szezonról-szezonra visszatér a divatházak kollekcióiba. Míg Isabel Marant majdnem ezer dollárt, körülbelül 254.980 forintot kér egy ilyen kígyós darabért, addig a hazánkban is kapható French Connection üzleteiben 41.795 forintba kerülnek a kígyóbőr bokacsizmák. A H&M-nél 9990 forintért, az Asosnál pedig 16.515 forintért szerezhetjük meg a szinte bármilyen alkalomra elsüthető, kényelmes darabot.

Újragondolt Mary Jane cipők

Meglepő darabokra applikáltak idén bokapántot a divatházak, például a Prada, mely 220.169 forintra árazta be a futurisztikus Mary Jane-szandált, melyből hasonlót 12.170 forintért talál az Asos kínálatában, míg a H&M-nél 6990 forintot kérnek egy klasszikus fazonért. Jeffrey Campbellnél meg 54.610 forintért szerezhetünk bokapántos cipőt, ezt is megtalálja a galériában!

Hippis platform szandálok

Szandált ősszel? Igen, jól látja, a hidegben is nyitott cipőkben fognak a divatmániások dideregni. Többek között a Gucci és a Saint Laurent tervezőinek köszönhetően az őszi-téli szezonban sem maradunk hatvanas-hetvenes éveket idéző hippiszerelések nélkül. A vastag fatalppal ellátott dizájner darabokért sajnos akár 150-200 ezer forintot is elkérhetnek a tervezők, de a Zarában 17.995 forintba kerül egy barna velúrral bevont darab. Az Asosnál 23.309 forintot kérnek egy burgundi platformért, de az árnyalat a H&M szerint is menő, itt 12.990 forintra árazták be retro cipőket, amelyeket zoknival sem lesz ciki hordani az őszi szezonban.

Még ne intsen búcsút az edzőcipőnek!

Bár egyre több helyről nyer megerősítést, hogy a divatházak edzőcipő-korszakának végre vége, azért ennek a rémhírnek igencsak ellentmond a Chanel és a Dior kínálata, ahol átlagosan 300-350 ezer forintra verték fel a játszóscipők árát. Ennél azért jóval barátibbak az árak a Mangóban, ahol 11.995 forintot kérnek egy fekete-szürke sportcipőért, míg a Zarában 14.995 forintot, a Topshopnál pedig 10.860 forintot kérnek az edzőcipőkért. A legolcsóbb cipőt a H&M-ben találtuk, ott 9490 forintba kerül egy fekete lakkal kombinált sportcipő, de nyilván ultramenő lesz Nike-ban és Adidasban is.

Fehér tépőzáras cipő

Számos hírességen feltűnt már hasonló darab a nyári szezonban, a figyelmes fast-fashion üzleteknek köszönhetően pedig már nemcsak a Kenzo 82.285 forintos verzióját szerezhetjük be, hanem ennél jóval olcsóbban, 12.995 forintért is hozzájuthatunk a Zarában, vagy 9995 forintért is megvehetjük a Mangóban. Az Adidas Stan Smith-e pedig folytathatja diadalmenetét.

Harisnya-csizma

Annak ellenére, hogy a bebújos csizma nem éppen a legpraktikusabb viselet, mégis szezonról-szezonra megjelenik a divatházak kifutóin. Aki mégis bevállalná a mutatós, ám annál macerásabb darabot, az 369.405 forintért megveheti a Givenchy üzletében, vagy 19.559 forintért megrendelheti az Asostól is.

Pomponos cipő

A játékos pomponnal ellátott cipőkre várhatóan felfigyelnek majd a DIY bloggerek is, de addig is nézzük, mennyit kérnek érte az üzletekben. A Gucci kissé túlárazta fekete szandálját és 487.880 forintot kér egy pomponos fekete darabért. Az olasz divatházéhoz hasonló darab 14.995 forintért kapható a Zarában – erre már csak egy pompont kell applikálnunk és kész is a tökéletes Gucci koppintás. Az Asos 17.385 forintot kér egy meseszép éjkék darabért.

Szőrmével bevont cipő

Jópár szezon óta sokkolnak hasonló szandálokkal a divatházak, így már nagyon vártuk, hogy mikor jelenik meg hasonló a fast-fashion üzletek polcain. A Tibi 146.280 forintért árulja szőrrel bevont lábbelijét, míg az Asos egy egyel melegebb verzióval készült a hűvös a szezonra, itt egy fekete szőrrel beterített fehér darabért 15.200 forintot kérnek. A Zarában csak egy fekete plüssel kombinált szandált találtunk 14.995 forintért.

Fűzös balerina

Az elegáns, de igencsak nyárias darab testszínben jelent meg az Aquazzura kínálatában, ahol körülbelül 188.208 ezer forintot kérnek az arany sarkas, fűzős cipőért. A Zarában ennek szinte a kiköpött mását lehet megkaparintani 9995 forintért.

Makkos-cipő újragondolva

Egyel visszafogottabb formában jelennek meg a cipőkre applikált rojtok az őszi időszakban, aminek mi szívből örülünk. Bár nagy rajongói vagyunk a Proenza Schouler sarokmegoldásainak, azért a 221.769 forintot kicsit sokalltuk a fekete rojtos papucs-cipőért. Hasonló darabok egyébként 14.990 forintért vannak a H&M-ben, a Nasty Galnál pedig 18.945 forintot kérnek egy elöl rojtos papucs-cipőért. A Zara maszkulin stílusban dobta piacra a rojtos cipőt, ott 9995 forintot kérnek egy párért.

Ezüst oxford-cipő

A klasszikus fazon idén arany és ezüst árnyalatban is menő a divatházak szerint. A Pradánál például 270.484 forintot kérnek egy ezüst színben pompázó darabért, de az Asosnál már 13.915 forintért találtunk hasonló ezüst cipőt. A Zarában 22.995 forintba, a H&M-ben pedig 6995 forintba kerülnek a fémes árnyalatú lábbelik.

'Tortoise' mintás cipő

Az ikonikus mintát Manolo Blahnik vitte át a napszemüvegről a cipőkre. A sztársuszter kollekciójában 179.910 forintba kerül egy lapos talpú, hegyes orrú darab, míg az Ann Taylor már 24.540 forintért árul hasonló lábbeliket.

Patchwork csizma

A hatvanas-hetvenes évek bohém stílusát követő minta inkább elegáns, mint hippis formában tér vissza a cipőpolcokra – írja a refinery29.com. Gianvito Rossi például 323.233 forintra árazta be patchwork bokacsizmáit, míg a Zarában 19.995 forintot kérnek egy különböző árnyalatú és minőségű anyagokból összeállított darabért. A H&M-ben 17.990 forintba kerül egy velúr és bőr anyagokból varrt bokacsizma.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra