14 éves lány miatt támadják a Diort

Újabb (mű)balhé ütötte fel a fejét a divatvilágban: nemrég kiderült, hogy a Dior új nagykövete mindössze 14 éves. Sofia Mechetnerrel kétéves szerződést kötött a márka, a modell 170 ezer fontot, azaz mai árfolyamon számolva 72 millió forintot kap majd. Ez azonban sokaknak nem tetszik – olvasható a DailyMailen.

A magazin beszámolója szerint aggályos, hogy egy olyan (egyébként 177 centiméter magas) tinédzserrel adja el meglett nőknek a ruháit a francia divatház, akinek nagy valószínűséggel még az első menzesze sem jött meg, ahogy az se veszi ki jól magát, hogy egy 14 évesre áttetsző ruhát adnak. Sofia Mechetner nem csak a kifutón tűnik fel, hanem ő lesz a márka arca is – vagyis elvileg az a személy, aki megtestesíti a Dior-nőt. A DailyMailről azt is megtudhatjuk, hogy a couture ruhákat és a sminket leszámítva Mechetner ugyanaz a lány maradt: Tel Aviv-i szobájában ugyanúgy Twilight poszterek és rózsaszín, szív alakú tükör lóg a falon.

Ügynöksége szerint – tekintve hogy honnan indult – egy modern Csipkerózsika-sztoriról van szó: Mechetner anyja egy orosz, Izraelbe emigrált modell, a lány pedig a szüleinek segít irodákat takarítani úgy, hogy közben gondját viseli öccsének és húgának is. Míg édesanyjuk dolgozik, Sofia elmegy a testvéreiért az iskolába, ebédet csinál nekik és beteszi a mosást. Éjszakánként az anya a kanapén alszik, Sofia pedig a matracon.

Victor Virgile / Europress / Getty

Aztán felfigyel rá egy izraeli ügynökség, ő pedig azon kapja magát, hogy Párizsba hívják fotózásra. Azonban amikor megérkezik és kiderül, hogy csak 14 éves, akkor fiatal kora miatt elküldik. Ő városnézés gyanánt kísérőjével a Dior boltjába is benéz, ahol kiszúrja a márka kreatívigazgatóját, Raf Simons-t és felkéri egy közös fotóra. Az igazgató ezek után nem tudja kiverni a fejéből a lányt, pár héttel később visszahívja a tinit Párizsba és szerződést köt vele.

Egyébként nem Sofia Mechetner az egyetlen, aki fiatalon vált híressé: Brooke Shields például 15 évesen állt modellt a Calvin Kleinnek 1981-ben és ezzel elég nagy botrányt kavart, de a gyerekek szexualizálása a divatanyagokban állandó téma. Hiába a Dior-siker, a Vogue-ban valószínűleg nem tűnik majd fel Mechetner, hiszen 3 évvel ezelőtt mind a 21 nemzetközi kiadás aláírt egy egyezményt, miszerint nem alkalmaznak 16 évnél fiatalabb modellt.

Ön mit gondol?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek