4 sminktrend, ami újnak tűnhet, de nem az

Bizonyos divat- és szépségtrendeket minden generáció újrahasznosít: ilyen például az A-vonalú és a pliszírozott szoknya, valamint a cicaszem is. Az elmúlt fél évben viszont több kozmetikai cég és a média is innovációként tálalt olyan technikákat, melyek valójában jó pár éve léteznek, sőt, valószínűleg ön is próbálta már őket. Értjük persze, hogy kell a reklám, a legtöbb nőt pedig csak így lehet rávenni, hogy mélyen a pénztárcájába nyúljon, valahol viszont mégis átverés szagú az egész. A The Gloss épp ezért összegyűjtött négy, már bejáratott technikát, amitől biztosan déjà vu-je lesz.

Éjszakai arcmaszk = Éjszakai krém

Az éjszakai maszk nem más, mint egy tömény krém vagy gél, amit tubusban vagy dobozban árulnak és olyan pozitív hatásai vannak, mint a mély hidratálás. Használni is nagyon egyszerű: miután felkente magára azokat a szérumokat/gyulladáscsökkentő krémeket, amiket rendszeresen használ, felteszi magára a maszkot, ami szépen beledolgozza az összes jóságot – legalábbis ezt ígéri a marketing-szöveg. Nem csoda, hogy szinte az összes nyugati márka piacra dobott már legalább egy verziót, ami igazából nem más, mint egy felturbózott hidratálókrém. Az "alvómaszk" valahogy mégis jól hangzik, ráadásul piaci rést tölthet be az arcmaszkoknál, a legtöbb nő pedig sokkal hatásosabbnak érzi az eredményt, ha sima hidratáló krém helyett alvás előtt maszkot tesz fel. 

Nagyobb a hasonlóság az éjszakai arcmaszk és az éjszakai krém közt, mint hinné.
Nagyobb a hasonlóság az éjszakai arcmaszk és az éjszakai krém közt, mint hinné.Getty Images /www.gettyimages.com

Babylights = Természetes highlight

A Babylights, vagyis a legújabb hajtrend, decemberben lett menő az ombre helyett, a net pedig máris tele van ezzel kapcsolatos tutorialokkal. Ahogy azt már az elnevezés is sugallja, a technikától elvileg olyan "sugárzó" lesz a hajszíne, akár egy kisbabának, valójában pedig azt jelenti, hogy a hajat aprólékosan, kis részekben festik. Kim Kardashian stylistja, Jen Atkin elmondta: "Igazából az egész karrierem során ilyen frizurákat készítettem, most pedig lett egy neve is". Igen, aminek megfelelhet még a sombré, vagyis az enyhe ombre, más néven a természetes highlight.

Kontúr = Szemhéjfesték

A szemkontúr koncepciójára már évek óta esküdöznek, ebben viszont az is nagy szerepet játszhat, hogy alapból amiben benne van a kontúr szócska, magas eladási rátákat garantál. Az arckontúrozás például most éli csúcspontját – főleg Kim Kardashiannak köszönhetően –, ez a technika azt jelenti, hogy a száj és a szem környéket különböző árnyalatú termékekkel emelik ki. Nem árt viszont észben tartani, hogy a különböző szemhéjfestékekkel játszadozás is szintén kontúrozásnak tekinthető, ahogy azt már az angol elnevezése, az "eyeshadow" is tükrözi. Hogy működik pontosan? Vigye fel a pillára azt a színt, amit elsatírozna, a sötétebb szemhéjfestéket a szem közepe felé, a highlightert pedig a szemöldök alatti csonthoz vigye fel, és kész is a kontúr!

Kontúrozni szemhéjfestékkel is megtanulhat.
Kontúrozni szemhéjfestékkel is megtanulhat.Getty Images /www.gettyimages.com

'Strobing' = Kontúrozás

A 'strobing' a legújabb sminkőrület, és ne ijedjen meg, ha esetleg még nem hallott róla, a jövőben ugyanis nem valószínű, hogy beépíti majd a mindennapjaiba. A strobing-tól ugyanis olyan lesz kicsit az ember arca, mintha olajba mártotta volna, a technikához ugyanis alapozó helyett olyan sminkcuccokra van szükség, ami valamennyire fénylik/csillámos. Hogy mégis ki akarna úgy kinézni, mintha több réteg hidratálót kent volna az arcára, lövésünk sincs, mindenesetre van benne valami a klasszikus értelemben vett highlighter technikából is  – állítja Alex Box. A 2015-ös Issey Miyake bemutató mestersminkese szerint a strobing a média agyszüleménye, a gyakorlatban ugyanis arról van szó, hogy különböző pigmentekkel és textúrákkal emelik ki és 'szabják át' az arcot, pont, mint a hagyományos kontúrozási technika során. Ez megint csak nem egyenlő azzal a highlight-technikával, amit Kim Kardashian arcán csinálnak, az valahol a kontúrozási skála legtetején van. Érdemes egyébként kipróbálni, ha szórakozna kicsit, a Youtube tele van hozzá tutorial videókkal, ráadásul bármilyen bőrtónussal működik, nincs kötelző színhasználat, csak valamilyen csillámló sminktermékre van szükség.

Oszd meg másokkal is!
Mustra