75B a melltartómérete? Csak hiszi!

Ha nők vagyunk, egyetlen dolgot még a legmélyebb álmunkból felkeltve is tudunk: ez pedig a melltartóméretünk. Akad azonban közülük kettő, amelyet bár sokan viselnek, mint kiderült teljesen alaptalanul teszik. A legtöbb nő azt hiszi, ezek számítanak "normális" méretnek és emiatt hajlamosak 75B-s vagy 80C-s melltartót választani és nem is vesznek tudomást arról, ha esetleg az nem passzol mindenhol – olvasható a Women's Health oldalán.

Ha ezek közül valamelyik pont az ön mérete és pánikba esett, hogy semmit sem tud a saját testéről, nyugodjon meg. Csupán keressen egy tükröt, szabaduljon meg a felsőjétől és ellenőrizze az alábbi dolgokat.

Túl nagy

Ha a melltartó alsó pántja még a legszűkebb "állásban" is laza, elmozdul, akkor bizony túl nagy. Mivel ez támasztja a melleket, C-s, illetve nagyobb kosárnál kiemelten fontos, hogy stabil tartással elkerülhesse a hátfájdalmat. Erre még jobban oda kell figyelnie, ha vállpánt nélküli melltartót hord, ugyanis ott tényleg minden feladat erre a részre hárul.

A túl nagy méretre utalhat még az is, ha háttal áll a tükörnek, megfordul és azt látja, hogy a pánt nem párhuzamos a padlóval, hanem lóg. A Women's Health szakértője szerint nem kell rettegni a D-s kosártól. „A legtöbben, akiknek D-s kosár kell vagy kéne, azt hiszik, hogy túlsúlyosak. Pedig ha mondjuk a 80C-s melltartó túl nagy, akkor érdemes egy 75D-set próbálni helyette" – mondta Jenny Altman szakértő.

GettyImages-457615540
John Parra / Europress / Getty

Túl kicsi

A túl kicsi kosár úgy ismerhető fel, hogy duplamellet okoz: ez az a jelenség, amikor olyan kicsi a hely a mellnek, hogy konkrétan kifolyik a melltartóból. Bár a dekoltázs szexi, azért a ruhán átütő duplamell kevésbé. „Ha a melltartó eleje nem simul rá a mellkasunkra, akkor itt az ideje, hogy nagyobb kosárra váltsunk" – tette hozzá. Akkor se essen kétségbe, hanem ugyanaz a mérete minden melltartójának. Ez teljesen természetes – ugyanúgy, ahogy a farmerek esetében is. Elég csak az eltérő fazonú (például boyfriend vagy skinny) nadrágokra gondolni.

Még mindig nem tudja, hogy jó méretet hord-e? Menjen el egy fehérneműboltba, az eladók segíteni fognak. A végére pedig egy okosság a szakértőtől: "Viselne 38-as cipőt, ha tudja, hogy amúgy 37-es a lába? Ugye nem? Akkor a melleivel se tegye ugyanezt" – zárta rövidre Altman.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek