Elcsépelt vagy sikkes a Katalin hercegnén sokat látott krémszín?

Múlt vasárnap tartották meg Charlotte hercegnő keresztelőjét a Sandringhami Mária Magdaléna templomban, amire Katalin hercegné ismét az egyik kedvenc brit divatházától, az Alexander McQueentől választott ruhát. Méghozzá ismét egy krémszínű kabátruhára esett a választása, akárcsak két évvel ezelőtt György herceg keresztelőjekor. Az eseményre azonban a Middleton család másik két hölgy tagja, Pippa Middleton és Carole Middleton is egy hasonló árnyalatú ruhában érkezett. A trió gyakori ruhaválasztása feltűnt a dailymail.co.uk szerkesztőségének is, akik utánajártak annak, hogy vajon trendi vagy inkább unalmas a kényes krémszín napjainkban.

A lap által megkérdezett divatszakértő szerint inkább fantáziátlan, mintsem innovatív módja ez az öltözködésnek. Ahogy a legtöbb ember számára a családon belüli összeöltözés is inkább ciki, mintsem menő. De semmi ilyesmi nem merült fel bennünk a 33 éves hercegné, 31 éves húga és a jópár évet letagadható 60 éves anyjuk esetében, akik előszeretettel viselnek hasonló ruhadarabokat a hivatalos, illetve a családi eseményeken.

Bár a nők egyik kedvenc árnyalata valóban klasszikus és elegáns külsőt kölcsönöz, Simon Glazin divatkritikust ez mégis hidegen hagyja. Szerinte ugyanis Kate Middletonnak fel kellene végre hagynia anyja stílusának utánzásával, mert ez nem hercegnőhöz illő viselkedés.

”Amikor Kate hozzáment Vilmoshoz, a divatipar azt hitte, hogy majd felkarolja hazánk feltörekvő tehetségeit, de abban a pillanatban, mikor megláttuk egy anyja ruhatárába illő együttesben, tudtuk, hogy ez nem így lesz. Kate minden jelentős eseményen többnyire fehér vagy törtfehér ruhát visel. Ez egy igencsak fantáziátlan módja az öltözködésnek. Az uralkodóknak semlegesnek kell lenniük, ha véleménynyilvánításról van szó, feltételezhetően ez a politikára értendő, nem pedig az öltözködésre. A néhai Diana hercegnő is viselt színeket és mintákat, sőt még a királynőnek is vannak szivárványszínű ruhák a szekrényében. Akkor miért ragaszkodik Kate, Pippa és Carole ennyire a fehér árnyalatokhoz? Ne értsetek félre, mesésen állnak rajta az Alexander McQueen ruhák, na de nem kellene mindig vaníliaszínt választani. Sokkal izgalmasabban öltözött az utazások és a terhesség alatt, amikor tartalmazott néhány mintás és színes ruhát is a gardróbja, de jó lenne végre látni néhány olyan ruhát is, amit Egyesült Királyság feltörekvő tervezői készítettek" – okvetlenkedik a kritikus.

A keresztelőn látott csinos Alexander McQueen ruháért egyébként körülbelül 2989 fontot (kb.1.3 millió forint) kérnek a divatháznál. Amennyiben önnek bejön a mosolygós hercegné visszafogott stílusa, akkor hasonló darabokat a hazai fast-fashion üzletekben is talál. A H&M-ben 8990-12.990 forint között mozognak a krémszínű nyári ruhák, míg a Mangóban 6495-11.995 forintot kérnek egy fehér darabért. A Zarában a leárazásoknak köszönhetően már 6995 forintért lecsaphat egy krémszínű egyrészesre.

Nézze meg a galériában, hogy mire unt rá a divatkritikus és hogy hogyan koppinthatja le Kate Middleton stílusát, majd szavazzon, tényleg unalmasan öltöznek-e a Middleton család hölgy tagjai vagy túlzásnak találja a vádakat?

Katalin hercegné stílusa

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra