Ezzel a technikával sminkelik Kim Kardashiant

GettyImages-460349768
Jason Merritt / Europress / Getty

A Kim Kardashian-féle kontúrozás külön fogalom – mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Youtube is hemzseg a lépéseket bemutató videóktól. Úgy tűnik azonban, hogy lassan új kisfilmek készülnek, ugyanis a celebnő sminkese új technikára váltott - olvasható a DailyMailen.

Az erős kontúrozás és a highlighterrel való játszadozás (strobing) után újabb őrület ütötte fel a fejét. Külföldön baking vagy cooking néven fut, a magyar megfelelőjére azonban egyelőre még nem bukkantunk rá. A lényege az, hogy a krémes textúrára porállagút viszünk fel és ezt hagyjuk 5 vagy több percig állni – emiatt az jobban odatapad, több fedést ad és jobban kitölti az egyenetlenségeket. Eddig csak a transzvesztiták körében volt elterjedt: nekik azért volt szükségük rá, hogy az erős (reflektor)fényben is fentmaradjon a sminkjük. (Annak, aki nézte vagy nézi a RuPaul's drag race-t, ez nem igazán újdonság.)

Aztán felfedezte magának Mario Dedivanovic is, aki egyébként Kim Kardashian sminkmestere és ezt a technikát használva teszi tökéletessé (vagy inkább tökéletesen kinézővé) a celebnő bőrét. Természetesen ahogy a kontúrozásról, erről is elkezdtek születni az oktatóvideók: a bloggerként tevékenykedő Heidi Hamoud videója például jelenleg 350 ezer megtekintésnél jár.

A 14 perces kisfilmben Hamoud lépésről lépésre mutatja meg, hogy mit, hova és hogyan kell felvinni: először egy szemkörnyékápoló krémet, aztán nagy mennyiségű korrektort, majd az egészet el kell dolgozni egy sminkszivacs segítségével. Ezután jön még egy réteg korrektort, majd előkerül egy ecset is – de nem lőjük le az egészet, nézze meg ön is, hogy néz ki mindez élesben.

Elisa Flowers sminkmester egyébként a Refinery29-nek azt nyilatkozta, hogy bár Instagramon jól néz ki ezek a smink, élőben túl feltűnő és mű. Hasonlóan vélekednek a kommentelők is, akik a DailyMail cikke alatt hagyták ott a véleményüket. „Legyünk őszinték: egy dolgozó nőnek erre nincs ideje. Nekem még arra is ritkán jut, hogy kispirálozzam magam" – írja egyikük.

Oszd meg másokkal is!
Mustra