Stella McCartneynak is megtetszett Abodi Dóra duplalovas megoldása?

Szeretjük Abodi Dóra munkáit, így az egyik védjegyének számító Unisus mintát is, többek között emiatt lepődtünk meg annyira a 2016-os Resort kollekciók böngészése közben, amikor szembejött velünk az egyik legmenőbb brit divatház, a Stella McCartney legújabb, 2016-os Resort prezentációjáról készült összefoglaló a dailymail.co.uk oldalán. A tervezőnő ezúttal is sztárokkal, celebnőkkel és modellekkel tűzdelte tele visszafogottnak mondható New York-i bemutatóját, melyen megjelent McCartney egyik kedvenc londoni modellje, Cara Delevingne is, aki egy szűk, szakadt farmerrel, nőies szandállal és retro stílusú napszemüveggel viselte Stella McCartney elöl-hátul rózsaszín lovakkal díszített, cipzáras átmeneti dzsekijét... Aminek mintája egyébként erősen emlékeztet Abodi Unisos-os felsőire.

Az állatmotívumok és virágminták végigkísérték Stella McCartney kollekcióját, melyet a tervezőnő elmondása szerint Kuba varázslatos világa ihletett. A lovas minta egyébként a fekete-fehér blúzokon és ruhákon is visszaköszön majd a 2016-os téli nyaralós szezonban, de lássuk be, ebben nincs semmi meglepő, a ló szezonok óta kedvelt motívum, ráadásul Stella McCartney jó lovas hírében áll. Az egyetlen furcsaság az, hogy a 43 éves díjnyertes tervező úgy helyezte el ruháján a lovas motívumot, mint Abodi Dóri az Unisust, ráadásul ahogy Abodi ruháit egyre több hírességen látni, egyre többször kerül elő a páros lovas motívum – nemrég például egy lengyel tervező, Robert Kupisz egy egész kollekciót szentelt a szárnyas lovaknak. 

"Nyilván tervezünk lépéseket. Jelenleg a folyamatos másolások (lásd. Nordstrom és társai) miatt egy komplex jogi megoldáson dolgozik az ügyvédünk. A külföldi jogsértések miatt az ügy összetett" – mondta a Díványnak és sajnálatosnak nevezte az egybeesést Abodi Dóra. Bár nem jelentenénk ki azt, hogy McCartney lekoppintotta volna Abodi Dórát, de elképzelhető, hogy a tervezőnek megtetszettek a hírességeken (Taylor Swift, Fergie) is feltűnő dupla-Unisus minták, vagy éppen a magyar tervező londoni bemutatója keltette fel figyelmét. McCartney teljes kollekcióját ide kattintva nézheti meg, de a galériában is talál képeket a puccos New York-i prezentációról!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek