110 év után megújul a melltartó

Nem a legdögösebb,de annál kényelmesebb.
Nem a legdögösebb,de annál kényelmesebb.trusstlingerie.com

Meglepő módon nem egy ismert fehérneműmárka, hanem két lelkes amatőr vágott bele a melltartópiac forradalmasításába, ami szinte semmit nem változott az első melltartó forgalomba kerülése óta eltelt 110 évben – írja a pénzgyűjtő oldalként ismert Kicktarterre feltöltött projectről a today.com.

Az ötletgazdák, Laura West és ipari formatervezőként ismert barátnője, Sophia Berman a pittsburghi Alpha Lab Gear inkubátorprogramnak köszönhetően már egy éve dolgoznak innovációjukon, amellyel az egyik leggyakoribb melltartó okozta problémát, a hát- és nyakfájdalmakat kívánták csökkenteni és megelőzni.

A végeredmény pedig egy kényelmes, divatos és szexi fehérnemű lett, aminek Kickstarter kampánya annyira sikeres, hogy a kitűzött 5000 dollár (kb. 1,3 millió forint) helyett már több mint 25.000 dollár (kb. 6,8 millió forint) gyűlt össze az oldalon. „A nagyobb melltartómérettel rendelkező nőknek szinte lehetetlen jól illeszkedő, kényelmes darabot találni a piacon” – állítják az általunk is jól ismert problémáról a Trusst Lingerie néven futó márka alapítói, akik egy3D nyomtató segítségével készítették el különböző méretű formáikat. A 35-40 féle prototípusból végül mindössze három változattal rukkoltak elő, amelyet szüleik és nagyszüleik után Marjorynak, Suzanne-nak és Jessicának kereszteltek el.

f73236c163be2a8a47b7b71bb12b6081 original
trusstlingerie.com

A forradalmasított terméket a today.com egyik 85DD mérettel rendelkező szerzője is tesztelte, akinek állítása szerint az általa kipróbált prototípus mérete és formája egy kicsit nagy volt rá, de ennek ellenére azonnal megérezte, hogy kevésbé fáj a válla és a nyaka a termék viselése közben. Bár a márka termékei valamivel nagyobbak és jobban észrevehetőek a ruha alatt, mint a hagyományos melltartók, ennek ellenére (vagy épp ezért) sokkal jobban megtartják a mellet és a viselésük is kevesebb fájdalommal jár. A kánikulában vélhetően extra izzadást okozó „nagymama” fazonú kollekciót a jövőben új darabokkal, pánt nélküli és sportmelltartókkal kívánják majd bővíteni a készítők. Ide kattintva azt is megnézheti, hogy hogyan tesztelték a merevítős melltartókat dinnyével viccelődő férfiakon.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek