Táskái miatt támadják Victoria Beckhamet

Bár az énekesnőből lett tervező többször hangoztatta, hogy soha nem használna igazi szőrmét a kollekcióiban, úgy néz ki, a bőrrel kapcsolatban nem ennyire szigorú. Aktivisták hívták fel a figyelmet az ex-Spice Girl legújabb kollekciójára, amelyben Beckham valódi aligátor-, piton- és struccbőrből készült táskákat árul – olvasható a DailyMail oldalán. Az áruk pedig elképesztően magas: mi egy 12.500 eurós (3,75 millió forintos) táskába futottunk bele, de van olyan darab is, ami 18 ezerbe (közel 5 és fél millióba) kerül.

A termékek több helyen is kaphatóak (például a tervezőnő honlapján vagy a multibrand alapon működő Net-a-Porter oldalán), bár jelenleg csak előrendelhető fázisban találjuk őket. Ehhez a hárommilliós válltáskához az aligátoron kívül borjúbőrt használtak, ezt az egymilliósat az aranyozáson kívül hasított kecskebőrrel díszítették, ez pedig bár csak kicsivel kerül többe mint kétszázezer, azzal a tudattal kell együtt élnie, hogy nem egy piton adta érte az életét. A listát ez a dohányszínű darab vezeti, kapaszkodjon meg: 21 ezer euróba (még forintban is sok lenne!), azaz több mint hatmillió forintba kerül.

Aggódik a PETA

A PETA kíváncsi, hogy vajon milyen körülmények között élnek azok az állatok, akiket végül felhasználnak a táskák készítéséhez. Szerintük ugyanis általában zsúfolt tartályokban tartják őket, ahol vagy lelövik őket, vagy a tarkójukon keresztül egy kalapács és véső segítségével széttörik a gerincüket, ami kifejezetten kegyetlen szenvedéshez vezet. "Victoria Beckham igazán tehetne egy sétát az aligátorfarmokon, hogy lássa, milyen körülmények között élnek" – mondta a PETA egyik szóvivője. "És ha esetleg nem bírja a gyomra azt, ahogy lemészárolják őket, akkor legyen kedves, ne rendelje meg a halálukat a táskáihoz. Semmi sikkes nincs abban, ahogy az aligátor bőrét feldolgozzák" – tette hozzá.

clkkk
victoriabeckham.com

Beckham egyébként egyszer már elszomorította a PETA-aktivistákat, amikor egy állati szőrmének látszó ruhadarabban jelent meg. Akkor felvette a kapcsolatot a szervezettel és elmondta, hogy soha nem használna valódi szőrmét. Úgy tűnik, azt az ígéretét be is tartotta, most ugyanis csak az állatok bőrére pályázik. A tervezőnő szóvivője szerint etikusan állítják elő a felhasznált anyagokat és a jövőben is használni fogják őket.

Ön mit gondol?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra