Kétmillió forintos Dolce & Gabbana fejhallgató: menő vagy ciki?

Dolce & Gabbana bemutatóiba általában lehetetlen belekötni: az olasz tervezőpáros mesterien ötvözi a tradicionális fazonokat és a precíz kivitelezést, legyen szó akár ruhákról, akár kiegészítőkről. Aktuális kollekciójuk egyik legfeltűnőbb darabja a fejhallgató, amit gyakorlatilag teljesen átértelmeztek: az unalmas, zsinóros verzióból valóságos fejdíszt alkottak, amiről képtelenek vagyunk levenni a szemünket. Árügyileg viszont már bajban vagyunk: az alaptípus közel kétmillió forintba kerül, a szőrmés verzió viszont még ennél is drágább. Ha megnézné, mégis mi kerül egy közönséges fejhallgatón ennyibe, a galériában összeszedtük a kifutón bemutatott összes verziót, ráadásul Rajzák Kinga topmodellt is megtalálja, akihez évek óta ragaszkodik az olasz márka!

A modern királynők kortárs koronájaként aposztrofált kiegészítő a legvagányabb darab a Dolce & Gabbana 2015-ös kollekciójából: a gyöngyökkel és kristályokkal gazdagon díszített fejeseket azzal az ausztrál fejhallgatómárkával kollaborálva alkotta meg a márka, melynek rózsaarany modelljei 2014 legnépszerűbb kiegészítői voltak. A Dolce & Gabbana tervezőpárosa bebizonyította, hogy bármit képes haute couture-i magasságokba emelni, a dúsgazdagon díszített fejesek teljesen jól passzoltak a száz százalékig kézzel készült, aprólékosan megmunkált ruhákhoz.

Az aranyozott virágokkal és gyöngyökkel díszített fejes 7095 dollárba, vagyis ötezer híján kétmillió forintba kerül, míg a szőrös verzióért már 7990 dollárt, vagyis nem kevesebb mint kétmillió kétszázezer forintot kell fizetni. Arra mondjuk kíváncsiak lennénk, mennyivel nehezebbek egy hétköznapi darabnál.

A divatház egyébként minden szezonban igyekszik valamilyen nőközpontú koncepciót találni a bemutatóhoz: idén az anyaságot állították középpontba, így a kifutón várandós manökenek és anya-lánya duók is végigvonultak. A Dolce & Gabbana legújabb kollekciója egyébként már megvásárolható a Moda Operandi weboldalán: ruhákat 8-17 ezer dollár (2 millió - 4,7 millió forint) között, cipőket 4747 dollárig bezárólag (1,3 millió forint), kabátokat pedig akár 330 ezer dollárért (91 millió forint) talál – ehhez képest már nem is olyan nagy tétel az a kétmillió. Most pedig ítélkezzen: mit gondol, menő vagy ciki a túldíszített fejhallgató?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1569) (1722) Ciki!
Mustra