Ez már a leárazás vége: most keressen kincseket!

Lassan február közepe van, de az őszi-téli kollekciók megmaradt darabjai közül még körülbelül március elejéig lehet akciós áron válogatni az Inditex boltokban. A Promodban és a H&M-ben már nem találtunk régi ruhákat, de a Mango, a Camaieu és a C&A is várja még azokat, akik esetleg most akarnak kötött pulcsit vagy sötét színű szoknyákat vásárolni. Most van itt az ideje a vásárlásnak, már pár ezresből szerezhet teljes szetteket, ha szereti a Bershka és a Pull and Bear tinilányos stílusát. Részletek a hajtás után!

Mango

A WestEnd Mangójában indítottuk a túrát, abban a reményben, hogy itt még vannak leárazott darabok, mert a Mammut Mangóban nincs már semmi: hát itt van minden, a fél üzlet még leárazott téli ruhákkal van tele. Az már más kérdés, hogy ezek tényleg megérik-e az árukat, mert a tizedik poliészter blúzért már 5 ezret sem szívesen fizet az ember, a szép ruhákból kevés méret kapható, az árak pedig jóideje nem mentek lejjebb. Például azt a bokacsizmát, amit még december 23-án vásároltunk meg, most ugyanúgy 12.995 forintért kínálják, mint akkor, csak épp a méretek fogytak el belőle, és ez igaz a 2995 forintos nadrágokra – és sejtésünk szerint minden másra – is. A tölcsérnyakú kabátért viszont nem sok a 6995 forint, és van még belőle több szín és méret! Mindenesetre ha valamit eddig nem szerzett be, mert a decemberi fizetése nem bírta, most nekifuthat újra a januári pénzzel.

Camaieu

A szinte áttekinthetetlenül sok ruhát kínáló Mangóból a Promodba vettük az irányt, de ott sajnos már nyoma sincs a leárazásnak, így a Camaieu-ben lyukadtunk ki, ahol már legalább 2 hónapja tart a leárazás. Ez látszik is az üzlet hátuljába száműzött kínálaton, bizonyos dolgokból csak egy-egy darab van, mások meg hibásak, szakadtak, vagy szimplán csak drágák ahhoz képest, hogy néznek ki. Utóbbi megállapítást a 6 ezer forintos műszálas pulóvernél és a 7 ezer forintos csillámos cipőnél éreztük igazán helytállónak, de egy műselyem pólóért is 5 ezer forintot kéne fizetni. Hogy valami jót is mondjunk: a kék télikabát 7 ezer forint körüli áron jó vásár, és a szoknyák, sztreccsnadrágok közt is érdemes körülnézni.

Bershka

Kolléganőm ajánlotta az Inditex boltjait, mint mondta, vastag, meleg télikabátot túrt 3500 forintért és mi hittünk neki. Igaza volt, a Bershka például tele van olcsó cuccokkal. 1395 forintos cuki blúzt és ugyanennyiért többféle miniszoknyát lehet venni. Cipőket és farmereket már 1995 forinttól, kabátokat, dzsekiket 3595 forinttól árulnak, és a férfirészlegen szuper hátizsákot találtunk 2995 forintért. Nézzen be, ha miniszoknyát vagy valamilyen érdekes kiegészítőt szeretne, a WestEnd és a Vörösmarty tér üzleteit ajánljuk, de pár hete még az Árkád is tele volt jó holmikkal. Arra viszont készüljön fel, hogy a Bershkák mindenhol a bálás turkálók bálabontás utáni pillanatait fogják idézni, mind tömeg, mind rendezettség tekintetében (az árak azért kicsit még magasabbak, mint 200 forint per kiló).

Zara

A Zaránál ekkora olcsóság azért nincs, de ha eddig megállta vásárlás nélkül, most még van esélye: rengeteg ruha kapható 4995 és 7995 forint közötti áron, persze a legtöbb darabból vagy csak XS-es vagy XL-es van. Kabátok közül a kevésbé népszerűek maradtak meg, például ez 9995 forintért, vagy ez a furcsa műbőr darab 7995 forintért – de ez inkább tavaszi kabát, mint bármi más. A cipőknél is ez a helyzet, a Váci utcai üzletben például szinte csak 41-es cipőt találtunk leárazva. A nagylábú nők viszont most jól járnak, mert 4995 forintból lehet divatos bakancsuk. A pólók szerelmesei is jól járnak a rahedli 1395 forintos felsővel és a bővebb nadrágok kedvelői is bevásárolhatnak: vannak kifejezetten nyári, vékony anyagú gatyák is.

C&A

A WestEndben néztük meg a C&A-t, ahol már teljes áron is nehéz 36-os ruhákat kifogni, leárazva pedig szinte lehetetlen. Ez az a hely, ahol teljes áron sem kell a fél fizetésünket otthagyni egy ruháért, most féláron pedig kifejezetten olcsó a kínálat. Vastag, kötött pulóvert 2 ezer forint alatt találtunk, és szintén 1990 forintért nagyon jó garbókra tehetünk szert. Szerettük még a 4590 forintos farmert is, de ebből pont csak 34-esek sorakoztak az állványon, és mostanság például a Bershkában ennél jóval olcsóbban vásárolhatunk jeggingst, vagy farmernadrágot.

Pull and Bear 

A C&A után még meglátogattuk a Pull and Beart: benéztünk a Stradivariusba is, de ott csak a cipőkig jutottunk, annyi van belőlük, hogy nézni is fárasztó – de talál párat a galériában közülük! A westendes Pull and Bearben csak egy saroknyi női ruha van leárazva és nem is találtunk kincset (pedig ezt a kabátot nagyon kerestük), a Vörösmarty téren kicsit mintha többminden lenne kapható. Apropó, Vörösmarty tér. ha New Yorkerbe menne, ide ne induljon, zárva van. Mi is megszívtuk.

De vissza a WestEndhez és a Pull and Bearhez: nagyon vagány retró overált vehet 1995 forintért, pólót már 995 forintért kap és szép szövetkabátok is vásárolhatók 7995 és 9995 forint közötti áron. Siessen, ha kabátot venne, már alig van méret a meglévőkből.

Foglaljuk össze: mit hol vegyek?

Alábbi táblázatban összeszedtük a márkák legolcsóbb termékeit – már azokat, amiket mi is láttunk a boltokban. A galériában nem szerepel közülük minden és persze az árak folyamatosan változnak, de irányadónak jó lehet, ha tudja, körülbelül mire készüljön. Furcsa, de összeadva nagyon olcsónak tűnik minden bolt kínálata: hihetetlen, hogy egy pólót, egy nadrágot és egy kabátot is vásárolhat a Zarában 13 ezer forintért, amikor teljes áron gyakran egy blúz kerül ennyibe. A Pull and Bear a kabátaival vitte el az árversenyt, a Mango az olcsó nadrággal. Farmerért és pasztellszín kabátért a Bershkába kell menni, garbóért a C&A-ba.

   Mango Camaieu Bershka Zara C&A Pull and Bear
Felső   3495 Ft   4495 Ft   1395 Ft   1295 Ft   1990 Ft   995 Ft
Nadrág   2995 Ft   5000 Ft   1995 Ft   3995 Ft   4590 Ft   3595 Ft
Kabát   6995 Ft   7000 Ft   7995 Ft   7995 Ft   4590 Ft   3595 Ft
Összesen   13.485 Ft   16.495 Ft   11.385 Ft   13.285 Ft   11.170 Ft   8.185 Ft
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra