Telt karcsú nőknek tervez Katalin hercegné egyik kedvenc márkája

Újabb nagyágyúval biztosítja be eladásait az 1904 óta piacon lévő amerikai márka, a Lane Bryant, mely tavaly az 52 éves kubai-amerikai tervezőnővel, Isabel Toledóval együttműködve készítette el teltkarcsú nőkre tervezett kollekcióját. A hordható és megfizethető ruhák sikerén felbuzdulva idén Katalin hercegné egyik kedvenc tervezőjével, Lela Rose-zal kollaborált a plus-size méretű nőket megcélzó márka, melynek végeredménye az előző szezonhoz hasonlóan egy elegáns és nőies kollekció lett – számol be a fashionista.com a designer debütálásáról a molett piacon.

„Számomra nagyon izgalmas, ahogy demokratizálódik a divatvilág, ráadásul nem is minden tervező kap esélyt arra, hogy ebben részt vegyen. Mindig voltak olyan ügyfeleink, akik bejöttek az üzletbe és rákérdeztek, hogy ez vagy az miért nem kapható az ő méretükben is. Erre az egyetlen válaszunk az volt, hogy a kiskereskedők nem igazán állnak rá készen, hogy kiszolgálják ezt a piacot” – mondta Rose, aki állítása szerint örömmel tett eleget a Lane Bryant felkérésének és tervezett megfizethető áron kapható ruhákat a nagyobb mérettel megáldott vásárlóknak.

Lela Rose gyakran kért visszajelzéseket a Lane Bryant csapatától a tervezési folyamat során, mert filozófiája az volt, hogy nem változtat sokat alapkollekcióján, mivel nem kíván különbséget tenni az átlagos mérettel megáldott és a plus-size méretű vásárlók között. „Elsősorban a technikai részletekkel kapcsolatban kértem ki a Lane Bryant dolgozóinak véleményét. Kértem, hogy mondjanak olyan dolgokat, amiket az ügyfelek külön kérnek, vagy amiket egyáltalán nem szeretnek. Az így begyűjtött információkból megtudtam, hogy ügyfeleink szeretik az ujjrésszel ellátott ruhákat” – mondta a texasi származású tervezőnő.

„A pluszos mérettel megáldott nők semmiben sem akarnak különbözni az átlagos alkatúaktól. Úgy érzem, hogy ez a nőies és szép kollekció olyan lett, mintha a mi konfekciónk része lenne. Az én feladatom az, hogy olyan ruhákat tervezzek, amikben nagyszerűen érzik magukat az emberek” – mondja Rose a dekoltázst és a kulcscsontot kiemelő ruhákról.

A javarészt akvarell nyomatokat, finom csipkét és egyrészes ruhákat tartalmazó, 42-es mérettől kapható kollekció áprilisban kerül majd az üzletekbe, az árakról sajnos még nem sokat tudunk, de várhatóan az Isabel Toledo kollekcióhoz hasonló, 30-40 ezer forintos címkékre kell majd számítani. Nézze meg a galériában, hogy milyen szerelésekben fognak járni a divatérzékeny teltkarcsú nők 2015-ben!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek