10 szépségtrend, ami 2015-ben eltűnik

Most, hogy végre magunk mögött hagytuk a 2014-es évet, örömmel nézünk vissza a hátunk mögött lévő időszakra, ami idén sem kímélte a szépérzéket és rengeteg felesleges, illetve zavarbaejtő őrülettel ajándékozott meg minket. A glamour.com szerkesztői összeállítottak egy listát azokról a szépségtrendekről, melyek reményeink szerint már nem csúsznak át az év első felébe sem. Nézze meg a hajtás után, hogy hogyan ne hordjuk a frizuránkat vagy fessük a körmünket 2015-ben!

1. Színes haj

Tisztában vagyunk azzal, hogy jó ideje már nemcsak a barna, a szőke, a vörös vagy a fekete az egyetlen lehetőség a hajszínezés terén. Az elmúlt néhány évben az utcai divatban és a vörösszőnyeges eseményeken is megjelentek a szivárvány minden színében pompázó hajkoronák, ami valljuk be, már kicsit kezd unalmassá válni. Láttuk Vanessa Hudgenst piros hajjal, Keshát és Nicola Richie-t lila, Katy Perry-t pedig világos zöld hajszínnel. 2015-ben szívesen látnánk valami természetesebb árnyalatot is a fejükön.

2. Egymástól eltérő színű körmök

A kamaszlányoknál még csak-csak működik, de egy felnőtt embernél furcsának tűnhet, ha úgy jár be az irodába, hogy minden körme más színűre van festve. Legalább a nyári fesztiválszezonig bírja ki, és maradjon a jól bevált, hagyományos lakkozásnál. Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy melyik árnyalatot válassza, maradjon a minden esetben működő piros vagy fekete színek mellett.

3. Narancssárga rúzs

Különösebb problémánk nincsen a narancs árnyalatú rúzsokkal, sőt előfordult, hogy sokkal jobban működött, mint a klasszikus piros. De annyira széles körben elterjedt 2014-re, hogy nekünk már attól is elmegy a kedvünk, ha ránézünk. Kíváncsiak vagyunk, hogy mi lesz a következő nagy dobás a rúzspiactól, de mi már szívesebben látnánk valami élénkebb lilát, vagy vámpírosabb vöröset az utca emberén. Azt már tudjuk, hogy 2015 színe a barnásvöröses Marsala lesz, úgyhogy ilyen árnyalatú rúzst egészen biztos be lehet majd szerezni a drogériákban.

4. Láthatatlan szemöldök

A kifehérített szemöldököt elsősorban a divatvilágnak és a modelleknek köszönhetjük. Bár senki nem a szemöldökét figyelte a mellbimbót villantó Kendall Jennernek Marc Jacobs kifutóján, de valahonnan onnan indulhatott az őrület. A jelenség aztán feltűnt az Alexander Wang shown is, miután Miley Cyrus és Karlie Kloss ilyen kiradírozott szemöldökkel pózolt a magazinok címlapján, Lily Aldridge pedig egy szelfit nyomott megújult arcáról. A kör Kendall Jenner szülinapi buliján zárult be a múlt hónapban, mikor nővére, Kim Kardashian is kifehérített szemöldökkel érkezett az eseményre. A történtek után szerintünk már mindenki tudja, hogy mi a dolga.

5. Ombre haj

Az alternatív trend hivatalosan akkor ért véget, mikor az unalmas tekintetű Jessica Alba is bevállalta a már egyébként is elcsépelt frizurát. A színátmenetes hajfestést kipróbálta az elmúlt években többek között Olivia Wilde, Amber Heard, Khloe Kardashian valamint Jessica Biel is. Kíváncsian várjuk a mesterfodrászok legújabb agyszüleményét, amit remélhetőleg ugyanennyi celebnő fog követni a 2015-ös évben.

6. Felnyírt haj

Reménykedtünk benne, hogy a kilencvenes évek fiúcsapatainak egyenfrizurája már soha nem tér vissza, de sajnos nagyot tévedtünk. Bár az elmúlt években inkább az oldalt kiborotvált frizurák voltak a menők, egy-két éve újra felütötte fejét az alul felnyírt frizura is, olyannyira, hogy az 1979-ben született brit színésznő, Rosamund Pike ilyen külsővel érkezett egy szeptemberben tartott vörös szőnyeges eseményre. 2015-ben már ne engedjen a kísértésnek és kérjen másmilyen fazont a fodrászától!

7. Fehér szemceruza

Ezt a trendet elsősorban a televíziótársaságok sminkmesterei alkalmazták az idén, ugyanis a halvány, testszínű szemceruza használata gyakori trükk a tévéseknél, akik ezzel a gyors művelettel nyitják meg a szereplők és műsorvezetők tekintetét. Idén az olyan valóságshow szereplők utáltatták meg velünk a fehér szemceruza használatát, mint a Narancsvidék igazi feleségeiben feltűnt Tamra Barney és Amber Marchese. Reméljük, hogy 2015-ben valaki rászól a műsor sminkesére és leállítja, mert ez a trükk az egyik legrosszabb, amit valaha láttunk.

8. Kamutetkó

Nemhogy a vörös szőnyegen, de már a videoklipekben sem állja meg a helyét a „Flash-tetoválás” néven ismertté vált jelenség, amit a legtöbb divatlap a 2014-es nyár egyik kihagyhatatlan trendjeként emlegetett. A rövid életű trend kora ősszel nagy népszerűségnek örvendett az Instagramon is, de mára mintha alábbhagyott volna az őrület, amit meg is tudunk érteni, túl sok volt ez a jóból. Azért reméljük, hogy nem a csillogó arany és ezüst körmök váltják majd a trendet a sorban.

9. Kamu hajvágás az Instagramon

Mivel is lehet legjobban félrevezetni a hiszékeny Insta-mániásokat,mint azzal, ha kétségbeesett arckifejezéssel egy ollót tartunk a hajunkhoz.Több tíz vagy akár száz ezer ilyen szelfi született az elmúlt években, megszívatta követőit többek között Lauren Conrad, Nicole Richie és Kendall Jenner is. A hollywoodi hírességek természetesen a művelet ellenkezőjét is dokumentálták az utókornak, a fodrászüzletből és a végeredményről is előszeretettel posztoltak. A jelenség állítólag jövőre már nem lesz menő. Mi erre azért nem vennénk mérget.

10. Hegyes körmök

Semmi problémánk nincsen a hosszúkás, mandula formájú körmökkel, de azért van egy határ, ami után már nem tudunk olyan szépen nézni. A félelemkeltő, már-már karomszerű körmök láttán egyszerűen nem érezzük magunkat biztonságban, úgyhogy határozottan örülnénk annak, ha kikopna a köztudatból, és a helyét felváltaná valami jóval visszafogottabb és esztétikusabb manikűr-trend.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra