Látványos stílusfejlődésen ment át Taylor Swift

clkee

December 13-án tölti be 25. életévét a pennysylvaniai énekesnő, Taylor Swift, akinek karrierjét 2006 óta követi a világsajtó. A fashionista.com szerkesztői érdekes szemszögből vizsgálták meg az énekesnő stílusfejlődését, melyet albumai megjelenéséhez, zenei ízlésének alakulásához kötöttek. A hajtás után megnézheti, hogy hogyan lett a cowboy csizmás kamaszlányból Hollywood egyik legjobban öltözött és legfelkapottabb híressége, aki olyan A-listás celebekkel lóg, mint Emma Stone vagy Selena Gomez.

2006: kijön a "Taylor Swift" című album 

Amikor Swift saját nevén futó albumával betört a zenei világba, még csak egy 16 éves kamaszlány volt, aki a viszonzatlan szerelemről és a középiskolás problémákról énekelt. Ebből következik, hogy a ruhatára elsősorban első bálozós darabokat tartalmazott. Az énekesnő a koncerteket spagettipántos babydoll ruhákban vezette le, míg a díjátadókra földig érő hercegnős ruhákban érkezett. Megjelenésében domináns volt a Disney hercegnő hatás, a cowboy csizma és a loknis frizura. Többször lépett színpadra olyan sárga, illetve lila ruhákban, amikről a Szépség és a Szörnyeteg című rajzfilm jelmezei jutottak az eszünkbe, nézze meg a galériában!

"Fearless", 2008: Dekoltázs és flitteres cuccok

A 2008 novemberében piacra került Fearless-szel egy időben Swift belevágott élete első turnéjába is, „Change” című dalával pedig pénzt gyűjtött, melynek teljes bevételét az amerikai olimpiai csapatnak adományozta. Swift azóta is előszeretettel támogatja a beteg gyerekeket és a természeti katasztrófák áldozatait. Az énekesnő stylistjai az előző albummal ellentétben egy kicsit lázadóbb, vadabb és érettebb Swiftet küldtek fel a színpadra, mely fellépőruháin és lazább, de romantikusra befésült frizuráin is érződött. Az énekesnőn megjelentek a mélyen dekoltált, V-nyakkivágású és a pánt nélküli estélyik, az A-vonalú sifon ruhák és az alakot lekövető miniruhák. Az öltöztetőnők célja jól láthatóan az volt, hogy Swifttel együtt a ruhákat is a figyelem középpontjába állítsák, a trükk pedig bevált. Ennek a korszaknak az egyik érdekessége, hogy az énekesnő egy elegánsabb csizmára cserélte le cowboy csizmáját.

"Speak Now", 2010: Ellentmondások és csicsás szerelések

Ez az időszak volt az egyik legváltozatosabb Swift karrierjének eddigi történetében. Az alig húsz esztendős celeblányra fátyolszerű, romantikus ruhákat, mélyen dekoltált estélyiket és vintage ihletésű, kissé pin-up lányos darabokat aggattak a stylistok. Voltak olyan ruhadarabok, melyekről azt hittük, hogy Zooey Deschanel ruhásszekrényéből kerültek Taylor Swiftre. Ez az időszak azonban tökéletes volt arra, hogy Swift kitalálja saját magát, megtalálja saját hangját, ahogy bármely más vele egy korú egyetemista is teszi ebben az életszakaszban. Az énekesnő a 2010-es évek elején elkezdett szexi ruhákban járni, vasalta a haját és frufrut is vágatott magának, és 2011-ben már utcai szerelései is érdekessé váltak a divatújságírók számára.

"Red", 2012: ötvenes évek és hipszterség

Taylor Swift stílusa a „Red” korszak alatt érettnek és jól átgondoltnak mondható, különösen szerettük azokat az éles kontrasztokat, melyek ebben a témában rejlettek, az énekesnő ugyanis megmutatta szexi és konzervatívabb oldalát is, ami leginkább öltözködésében nyilvánult meg. Ebben az időszakban gyakran jelent meg dívás, merészen dekoltált, csillogó fehér vagy fekete ruhákban, ilyen szerelésben lépett például 2013-ban a Victoria's Secret kifutójára is. Ugyanakkor volt a stílusában valami retró: vörösre festett ajkait, lenge szoknyáit és csónaknyakú ruháit még a nagymamák is megirigyelték volna a negyvenes években. A Red volt egyébként az első Swift turné, aminél egy erős, jól összerakott forgatókönyv szerint zajlotak a koncertek és így válogatták össze az énekesnő fellépő ruháit is.

"1989", 2014: Karlie Kloss hasonmás

Eseménydús év áll a modellalkatú énekesnő mögött, aki idén kísértetiesen elkezdett hasonlítani szupermodell barátnőjére, Karlie Klossra. Swift ruhatára 2014-ben már olyan, mint egy igazi sztár gardróbja, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy elkezdett hasvillantós pólókat viselni, új albumát pedig Adobi Dóra egyik unikornisos pólójában népszerűsítette az Ellen DeGeneres Showban, majd nem sokkal később Nanushka egyik kockás kabátjában is lencsevégre kapták. Az énekesnő egyébként valóban szereti a designer ruhákat, manapság egyre többször érkezik Mary Katrantzou szerelésekben a vörös szőnyeges eseményekre, amit meg tudunk érteni, mi is nagy rajongói vagyunk a tervezőnőnek. Nézze meg az óriásgalériában, hogy milyen változásokon ment át Taylor Swift az elmúlt közel egy évtizedben!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra