Télikabát férfiaknak: idén sem könnyű!

Tavaly két alkalommal is körbejártam a boltokat meleg télikabát után kutatva: az első próbálkozás kudarcba fulladt, másodszorra viszont szerencsére sikerrel jártam. Úgy döntöttem, megnézem az idei felhozatalt is, így az Aréna Plaza felé vettem az irányt, ahol öt boltba (Peek&Cloppenburg, C&A, H&M, ZARA, F&F) látogattam el. Voltak üzletek, ahol nemcsak a téli, de a bármilyen kabátokat is úgy kellett vadászni – úgy látszik, november végén még nem készültek fel a hidegre. Tapasztalatok és óriásgaléria a poszt második felében.

Üzlet neve Az általam próbált kabátok közül a
legolcsóbb (Ft) legdrágább (Ft)
Peek&Cloppenburg 19 990 94 990
C&A 14 990 19 990
H&M 12 990 19 990
ZARA 29 995 37 995
F&F 11 990 18 990

Peek&Cloppenburg: a bőség zavara

A Peek&Cloppenburggal kapcsolatban vegyes érzéseim vannak: szeretek ott nézelődni, mert multibrand üzlet révén rengeteg márka kapható nálunk; viszont az eladók néha idegesítőek. Mivel jutalékos rendszerben dolgoznak, így az „nyer”, akinek a matricája a megvásárolni kívánt termékünkre kerül, amivel nem is lenne semmi baj. Kivéve, ha akkor is segítőkészek lennének, ha nincs a kezünkben valami drága holmi. Hozzám öten jöttek oda: az egyik úr rögtön a próbafülkéből kijövet után jött oda érdeklődve, hogy jó lett-e valamelyik, a maradék 4-ből pedig csak ketten ajánlották fel segítségüket úgy, hogy éppen üres volt a kezem.

Magáról a boltról: fent találhatóak az elegánsabb szövetkabátok, amelyek bár vastagnak tűnnek, nem vagyok benne biztos, hogy egy keményebb telet kibírnék bennük. Végül hármat próbáltam és ha nem vettem volna tavaly már egy Montego-kabátot ugyanitt, akkor 20 ezerért ez a sötétkék hazajött volna velem. A lenti részen a sportosabb fazonú márkák kaptak helyett, ezek közül kettőt választottam és bármelyiket viselném télen, mert melegnek tűntek.

C&A: duciknak paradicsom

A C&A-ban két helyre vannak kitéve kabátok, így először kicsit csalódtam is: azt hittem, hogy az a teljes kínálat, ami az egyik bejárat után fogadott, de szerencsére végül rábukkantam még párra (a jobbik felére egyébként). 15-20 ezer forintért már lehet télikabátunk, nekem pont a legolcsóbb tetszett, a galériában azt is megtalálja. Érdekesség, hogy tavaly teljesen ugyanilyet láttam a Pull&Bearban, csak ott tízezerrel többe került. Ebből még pont találtam méretet magamnak, a többiből viszont javarészt 2-3XL-es darabok voltak. Nem tudom, hogy azért, mert a kisebbeket már elkapkodták, vagy mert a német üzletlánc eleve ekkorákat tárazott be.

H&M: még ősz van

Tavaly sem voltam megelégedve a H&M „kínálatával”, ez sajnos idénre sem változott: télikabátot egyáltalán nem találtam, csak vastagabb dzsekiket, amikben egyetlen esetben bírjuk ki a telet: ha háztól házig autóval megyünk. Az egyik legnagyobb meglepetés egy szövetkabát volt, ami 35 ezerbe került és ingvékonyságú volt.

Ellátogattam egy másik üzletbe is (Vörösmarty tér), hogy megnézzem, ott jobb-e a helyzet. Az volt, bár a pufinak tűnő dzsekik közül nem mindegyiket venném fel 0 fok közeli hőmérséklethez.

ZARA: az ár nem találkozik a minőséggel

A ZARA látszólag felkészült a télre, bár a legtöbb szövetkabát itt is béleletlen és minden poliészterből készült. A jó hír, hogy vannak olyan – melegebbnek tűnő – darabok is, amelyekben nem néz ki se hóembernek, se nyugalmazott fizikatanárnak. A dizájn tehát adott, a minőség viszont sajnos nem: az egyik kabátnak például úgy lógtak a gombjai, hogy begombolni sem mertem. Itt a kedvencem a bélelt aviátordzseki volt, kár, hogy nem hosszabb kicsit – így befúj alá a szél.

F&F: szegényes a kínálat

Tény, hogy nem az Aréna plazás F&F kínálat a legnagyobb Budapesten, de ha valaki szeretne elintézni mindent egy helyen, akkor valószínűleg nem a Fogarasi vagy a Váci útra megy el. Négy kabátot találtam, amit erős jóindulattal felvennék télre – ebből az egyik egy sídzseki, ami alá elég rendesen fel kell öltözni, hogy ne fázzunk. Az árak barátságosak: 12 ezertől 19 ezerig láttam kabátokat – nekem itt a legdrágább lett a kedvenc.

Természetesen nem csak ezek a boltok léteznek és minden bizonnyal máshol (és magasabb árkategóriában) jobb kabátokat kapni, én csak arra voltam kíváncsi, hogy a legnépszerűbb üzletek hogyan készülnek a télre: egy részük sajnos sehogy. Önnek van kedvenc helye? Hol találta meg az igazit? Írja meg nekem emailben!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek